Bediüzzaman’ın kalan tek isteği Ayasofya’yı açmak

Bediüzzaman’ın kalan tek isteği Ayasofya’yı açmak

Prof. İbrahim Bektaş'tan başbakan Erdoğan'a: Ayasofya’yı aç, kutsi müjdeye mazhar ol!

Risale Haber-Haber Merkezi
 
Prof. Dr. İbrahim Bektaş, Diyanetin Risale-i Nurları neşretmesinden sonra Bediüzzaman’nın yerine getirilecek tek isteğinin Ayasofya’nın açılması olduğunu söyledi.
 
"Sayın Başbakanım, Ayasofya’yı aç, kutsi müjdeye mazhar ol!" başlıklı Yeni Akit'teki yazısında 
 
Demokrat Parti iktidara geldiğinde Üstad Bediüzzaman'ın Merhum Başbakan Menderes’ten üç istekte bulunduğunu hatırlatan Bektaş, “Ezanı aslına döndür, Risale-i Nurları Devlet eliyle neşret ve Ayasofya’yı ibadete aç." Merhum Başbakan ezanı aslına döndürdü. Ancak devrin İslam karşıtı güçlerinin şerrinden çekinerek Risale-i Nurları neşredemedi ve Ayasofya’yı da ibadete açamadı. Talebeleri Üstad’ın bu isteğini, o günden beri değişik mahfil ve zamanlarda dile getirdiler. Başta Süleyman Hilmi Tunahan Hazretleri olmak üzere başka âlimler de Ayasofya’nın ibadete açılması için talepte bulundular. Merhum Erbakan, Özal ve diğer bazı siyasetçiler de Ayasofya konusuna zaman zaman değindiler. Ancak sonuç değişmedi. Ayasofya bugüne kadar ibadete açılamadı" dedi.
 
Risale-i Nur'ların Diyanet tarafından neşredilmesinden memnuniyet duyduğunu ifade eden Bektaş, Ayasofya'ya dikkat çekti:
 
"Memnuniyetle görüyoruz ki, Sayın Başbakanımızın bilgisi dâhilinde Diyanet İşleri Başkanlığımız Risale-i Nurları neşretmeye başlamış.
Bu durumda Bediüzzaman’nın yerine getirilecek tek isteği kalıyor: Ayasofya’nın ibadete açılması."
 
"En geç, haziran ayının ortalarına kadar Ak Parti’nin Cumhurbaşkanı adayının açıklanacağını ifade eden Sayın Başbakan’dan, o kararı açıklamadan önce bir kutsal adım atmasını ve Ayasofya’yı ibadete açarak, muhtemeldir ki hadisin müjdesine mazhar olmasını diliyorum.
 
"Fethin 562. yıldönümü olan 29 Mayıs Perşembe günü “açılma müjdesi” verildiği takdirde, 30 Mayıs Cuma günü de Ayasofya’da 81 yıl aradan sonra (müze olduktan sonra) ilk Cuma Namazının kılınması millet olarak en büyük arzularımızdandır.
 
Bu müjde, Soma faciası ve Balkanlar’daki sel felaketi ile bozulan moralimizi bir nebze de olsa düzeltecektir. Ayrıca Ayasofya artık bir milli davadır. Er geç ibadete açılacaktır. Burada önemli olan, bu şerefin kime nasip olacağıdır.
 
Çünkü; İstanbul, Ayasofya’nın gözü yaşlı geçirdiği her günün hesabını bizden soracaktır.
Ayasofya, minaresinden okunmayan her “ezan” için, bizi kınamaktadır.
Ayasofya’da kılınmayan her “namaz”, yevm-i mahşerde bizden davacı olacaktır.
Vakfiyesini harap ettiğimiz için Cennet Mekân Fatih Sultan Han’ın, eli yakamızda olacaktır.
 
ayasofya_banner.jpg

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
3 Yorum