Bediüzzaman'ın doğduğu topraklarda iftar açmaktan memnunum

Bediüzzaman'ın doğduğu topraklarda iftar açmaktan memnunum

Hizan Kaymakamlığı tarafından Bediüzzaman Said Nursi'nin doğduğu köy olan Nurs'ta "Kardeşlik Sofrası" adlı iftar programı düzenlendi.

Nurs köyünde düzenlenen iftar programında konuşan Kaymakam Sedat İnci, Bediüzzaman Said Nursi'nin doğup büyüdüğü bereketli topraklarda iftar açmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
 
Hizan'da yaşayan herkesi büyük bir ailenin kıymetli birer ferdi olarak gördüğünü ifade eden İnci, şöyle konuştu:
 
"Bediüzzaman, büyük davası ve çağın manevi hastalıklarına şifa kaynağı olan eşsiz eserleriyle bugün dünyada milyonlarca takipçisi olan bir şahsiyettir. Fikirleri ve yol göstericiliğiyle dünyaya ışık saçan Bediüzzaman Said Nursi hazretlerinin doğup büyüdüğü, ona ilham kaynağı olan topraklara teşriflerinizden ötürü teşekkür ediyorum. Diğer dönemlerde bir araya gelme imkanı olmayan vatandaşlarımızı bu rahmet ayında bir araya getirebilmek, vatandaşlarımız arasında birlik, beraberlik, kaynaşma ve dayanışmayı sağlayarak kardeşlik bağlarını güçlendirebilmek için kaymakamlık olarak kardeşlik sofraları adı altında ilçemizin değişik yerlerinde iftar programları düzenliyoruz. Bu kapsamda geçen hafta ilk olarak Hizan'da yaklaşık 3 bin 500 vatandaşımızla kardeşlik sofrasında bir araya geldik. Bu anlayışıyla, köylerimiz ve ilçemiz arasında bir fark gözetmeksizin her yerde kardeşlik sofralarımızı kurarak ramazan programlarımıza ara vermeden devam ediyoruz. Bu iftardan önce Gayda köyümüzde vatandaşlarımızla bir araya geldik. Bugün Nurs köyündeyiz. Gelecek hafta ise ilçemize bağlı farklı köylerimizde ramazan vesilesiyle insanlarımızla bir araya gelmeye, onlara köylerinde misafir olmaya devam edeceğiz. Umarım kurmuş olduğumuz bu kardeşlik sofraları Hizanlılar arasında birlikteliğin ve kardeşlik ruhunun daha da kuvvetlenmesine vesile olacaktır."
 
İnci, kardeşlik sofralarının kurulmasına maddi anlamda destekte bulunan hayırsever iş adamlarına ilçe halkı adına teşekkür etti.
 
Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından İlçe Müftüsü Tahir Erçin'in iftar duasını okumasıyla son bulan programa, ilçe merkezi ve çevre köylerden yaklaşık bin 500 kişi katıldı.
 
AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.