Bediüzzaman’ın arzusuna vesile olduğumuz için bahtiyarız

Bediüzzaman’ın arzusuna vesile olduğumuz için bahtiyarız

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'de İşaratü'l İ'caz'ı imzaladı

Said Yüce’nin haberi:

RİSALEHABER-Bediüzzaman Hazretlerinin 64 yıllık arzusu olan Risale-i Nurların Diyanet eliyle basılmasıyla yaşanan bayram sevinci devam ediyor.

Üstad Bediüzzaman Hazretleri hayattayken Risale-i Nur’ların Devlet eliyle basılması arzusuna şahid olan ve matbaalarda ilk basılıp dağıtılması sevincini Onunla paylaşan talebeleri bugün de İşaratu’l İ’caz’ın Diyanet vasıtasıyla basılması sırasında yeni bir sevinci yaşıyorlar.

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından bir yıldır hazırlıkları yapılan ve Ocak ayında bakısı gerçekleşen İşaratu’l İ’ caz’ın ilk nüshası Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından Bediüzzaman Müzesi için imzalanmasından sonra Üstad’ın talebelerinden Hüsnü Bayram ağabey ve Abdullah Yeğin ağabey tarafından da güzel bir hatıra yazılarak imzalanmıştı.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez ‘in de eseri imzalamasının ardından Bediüzzaman Hazretlerinin talebeleri Said Özdemir ağabey ve Mehmet Fırıncı ağabey de imzaladılar.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez Üstad Bediüzzaman’ın hayatta olan talebelerine birer İşaratu’l İ’caz eserini hatıra olarak imzalayıp gönderdi. Bu eserin kendilerine ulaşmasından sonra büyük sevinç yaşayan ağbeyler de Üstadın bu arzusunun yerine gelmiş olmasını sevinç gözyaşlarıyla karşıladılar. Eseri ilk defa ellerine alan ağabeylerin sevinç ve mutluluğu görülmeye değerdi. Kur’an ve İman hizmetinin kahramanları yaşadıkları bu anın bir “bayram sevinci” olduğunu ifade ederek eseri öperek başlarına koydular. “İnşaallah Ayasofya’nın da açıldığını görürüz” diyen ağabeyler eserin basılmasında emeği geçenlere ve yöneticilere de dualar ettiler.

GÖRMEZ: BEDİÜZZAMAN’IN ARZUSUNUN TAHAKKUKUNA VESİLE OLDUĞUMUZ İÇİN BAHTİYARIZ

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın İstanbul Rüstemğaşa Medresesinde bulunan “Bediüzzaman Müzesi”nde sergilenmek için “Merhum üstadımızın arzularının yerine getirilmiş olmasının huzuru içindeyiz. Devamı niyetiyle…” diyerek imzaladığı İşaratu’l İ’ caz eserini Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez de imzaladı. Başbakan Erdoğan’ın imzasının olduğu aynı sayfaya “Üstad Bediüzzaman’ın gecikmiş bir arzusunun tahakkukuna vesile olduğumuz için bahtiyarız” şeklinde yazdı.

gormez_yazi.jpg

Foto Galeri için TIKLAYINIZ

Aynı sayfaya Üstadın talebeleri de şunları yazdılar:

“AllahuTealaya sonsuz hamd-ü senalar ki, biz hayatta iken en büyük gaye ve maksadımız olan bu tefsirin Diyanet tarafından basıldığını görme huzur ve saadetine kavuştuk ve inşallah bütün külliyatın basıldığını görmeyi Lutf-u İlahiden bekliyoruz.“
MEHMED SAİD ÖZDEMİR

“Üstadımız Said Nursi Hazretlerinin en mühim arzusunun tahakkukunu görmekle bu esrin basılmasına binlerle teşekkürler. Ve çok güzel intizamlı olmasını tebrik eder, devamlarını temenni ve niyaz ederiz”
HÜSNÜ BAYRAMOĞLU

“Cenab-ı Hak Adili Mutlkatır. Acele etmez”
ABDULLAH YEĞİN

“Risale-i Nur’un tamamının neşrinin duası ile”
MEHMET FIRINCI

Bediüzzaman Hazretlerinin talebeleri ağabeyler yeni basılan İşaratu’l İ’caz eserini ilk gördüklerinde hepsi aynı duygu ve sevinçle eseri başlarına götürüp öptüler. Onların heyecanı ve sevinci gerçekten görülmeye değerdi. Gözlerinden süzülen sevinç gözyaşlarını görmek de bizleri duygulandırdı. Allah onlara sıhhatli ve uzun ömürler versin. Bu sevince sebep olan idarecilerden de Allah razı olsun ve muvaffak etsin.

Foto Galeri için TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
6 Yorum