Bayram ola

Güçtür Ramazan; nefsin güçsüzlüğüne karşı, zincirli şeytana karşı güç. Güçsüzlüğün gücüdür aklı yücelten, ruhu tayaran ettiren, kalbi mavera yolculuğuna çıkartan…

Sabra kuşanmak, sukuta sarılmak, duaya dayanmak. Üç sütun; üç uç güçtür emmare nefse, recmedilmiş şeytana ve onların izdüşümleri insi ve cinnilere karşı. Küresel firavunlara karşı kükremek başka nasıl olur?

Kur’an’a yönelmek, sünnete sarılmak; Ramazan asıl ruhu bu değil mi? Kâinatın Efendisine (ASM) Kur’an hangi ayda nazil olmaya başladı Hira Dağında.

Sükût içre dua ve sabır solumuyor muydu O Dağda, dağdalığı zamanda. Sabır ve hicret; cihat ve fetih… Ramazanda hangisi yok? Kalbi sabır, dili dua, ruhu cihat, azaları ubudiyet içre olanlar için…

Bedir ne söyledi oruç ayında? Hüküm ve zaferin sahibi kimdir?

İçte Bedir; orucun avuç içlerinde. Kalp şehrine giden fethin ilk cengi Bedirde başladı ve şehirlerin fethiyle kürenin başına dikildi. Şimdiki küresel şer güçlerin nasıl dize getirileceğinin izdüşüm haritası…

Güçlü olunca fitneler yer edemez, fasıklar tutunamaz. Tefekkürde zayıflık, tezekkürde nakıslık, sabırda sabırsızlık, gürültüde boğulmak, afakta kaybolmak; Oyunlar oyuncaklarla ayartılara hazır hale getirtir. Savrulan fitneler, sökün eden fasıklar güçlü olduklarından değil güçsüzlüğümüzden güç kazanıyorlar.

Orucu nasıl tutmalı, ona nasıl tutunmalı, Kur’an’a nasıl sarılmalı, sünnete nasıl bağlanmalı; Hira dağından küre nasıl görünüyor? Görmek için bir nevi O Dağa çıkmalı ve sonra şehre inmeli değil mi?

Kur’an o ayda indiğinden hürmet o aya. O ayın içine girdik ve o ay içimizden geçiyor mu? Ömürde böyle kaç oruç tuttuk ve kaç ramazan yaşadık?

Gel emmare; ne konuşuyorsun, ne düşünüyorsun, kalbinde ne var, sabır nedir bilir misin? Arınmadan fetih olur mu? Kirli iken Kur’an okunur ve anlaşılır mı?

Zincirli şeytan kıpraşma; Kur’an kâinatı okuyor, kâinat Kur’an okuyor. İnsan da okur ve dinler ve salih amelle mukabele ederse affedilme bayramı yakındır. Bayram ola…

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum