Başbakan'a Said Nursi'nin Ayasofya mektubunu okudum

Başbakan'a Said Nursi'nin Ayasofya mektubunu okudum

Akgündüz, Başbakan Erdoğan'a Said Nursi Hazretlerinin Ayasofya ile ilgili mektubunu okuduğunu söyledi

Risale Haber-Haber Merkezi
 
Rotterdam İslam Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Akgündüz, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a Bediüzzaman Said Nursi Hazretlerinin Ayasofya ile ilgili mektubunu okuduğunu söyledi. Akgündüz, "Bundan üç sene önce Tayyip Bey’e hiçbir şeyden çekinmeden Ayasofya’yı açmasını söyledim" dedi.
 
İslam ve İhsan sitesinden Furkan Hasdemir ve Abdullah Güner'e konuşan Akgündüz'ün sözleri şöyle:
 
"O dönem, bir taraftan Millet Partisi bir taraftan Halk Partisi Adnan Menderes’i devirmeye çalışıyorlardı. Bedîüzzaman Said Nursi Hazretleri Tahsin Tola isimli eski bir milletvekili aracılığıyla Menderes’e mektup gönderiyor. Bu mektupta bütün partilerin durumunu açıkladıktan sonra, “Halk Partisi ve Millet Partisi sizi düşürmeye çalışıyor ben de bundan dolayı vatan, millet ve İslamiyet namına endişeleniyorum. Eğer bu belaları ortadan kaldırmak istiyorsan iki şey yapmanı istiyorum” diyor.
 
Birincisi; basılması yasak olan Risale-i Nur külliyatını devlet eliyle neşretmek. Allah bunu Tayyip Bey’e nasip etti. Bir müddet önce İşarat-ül İ’caz, devlet eliyle neşredildi. Yakın zamanda Mesnevi Nûriye’yi neşredecekler ve devamı da gelecek.
 
İkinci isteğinde Said Nursi Menderes’e: “Ayasofya’yı 500 yıllık eski vaziyetine iade etmelisin. Ayasofya’yı açarsan bütün İslâm âleminin kuvvetini arkanda hissedeceksin ve düşmanların seni alt edemeyecekler.” diyor.
 
AYASOFYA AÇILINCA İSLAM ALEMİNİN DESTEĞİ  ARTACAK 
 
Ben aynı şartların şu anda Tayyip Bey için de geçerli olduğu kanaatindeyim. Bugün muhalefet partileri, paralel yapı, Almanya ve Amerika’nın çoğunluğu Tayyip Bey’e karşı vaziyet aldılar. Ulusal ve uluslararası manada ciddi bir cephe oluşmuş durumda. Ve bütün hedef Tayyip Bey’dir. Çünkü Tayyip Bey’in İslâmiyet noktasında samimi bir duruşu var.
 
Ben kendisine Bedîüzzaman’ın bu mektubunu okudum. Bundan üç sene önce Tayyip Bey’e hiçbir şeyden çekinmeden Ayasofya’yı açmasını söyledim. Ayasofya açılırsa Tayyip Bey İslam âleminin büyük desteğini alacaktır.
 

ayasofya_banner.jpg

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
6 Yorum