Bahçeli: Gençliğin deizme kaydığını söylemek densiz bir uydurma

Bahçeli: Gençliğin deizme kaydığını söylemek densiz bir uydurma

Gençlerin deizme saptığı iddialarına MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de dahil oldu

Risale Haber-Haber Merkezi

Gençlerin deizme saptığı iddialarına MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de dahil oldu. Bahçeli, "Türk gençliğinin deizme kaydığını söylemek densiz bir uydurmadır" dedi.

Bahçeli, partisinin TBMM grup toplantısında yaptığı konuşmada son günlerin gündem maddelerinden biri olan 'deizm'e değindi. 

Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün bazı derneklerle düzenlediği “Gençlik ve İnanç Çalıştayı”nın sonuç bildirgesinde, herkesi tedirgin ve rahatsız eden bir tespit yapıldığına işaret eden Bahçeli, szölerini şöyle sürdürdü:

"Buna göre Türk gençliği deizme kayıyormuş. Yani Allah’a inanan, ama dine inanmayan bir gençlik doğuyormuş. Bu neticeye nasıl ulaşıldı, hangi delil ve tespitlerle böylesi bir kanaat uyandı bize göre belirsizdir. İmam Hatipli kardeşlerimizin de bu kategoriye alınması oldukça düşündürücü, oldukça sarsıcıdır.

Şunu özellikle ifade etmeliyim ki, Türk gençliği inançlıdır, ahlaklıdır, imanlıdır, dinine, diyanetine, geleneksel değerlerine, kültürel emanetlerine bağlı ve sadıktır. Türk gençliğinin deizme kaydığını söylemek densiz bir uydurmadır.

"Türk gençliğine ateizmin bir önceki istasyonu olan deizm karası çalanlar, yüzleri varsa utansınlar, onurları kaldıysa nedamet getirsinler. Deizmle uğraşanlar, önce haram yiyenlere baksınlar. Sahte fetva makamlarıyla uğraşsınlar. Çocukları istismar eden kansızlarla ilgili çalıştay düzenlesinler. Münafıklara, müşrik emellere, kafir niyetlere tedbir alsınlar. Bırakın hayallere pranga vurmayı. Düşün Türk gençliğinin yakasından. Çekin ellerinizi Türk gençliğinin yarınlarından. Türk gençliği haklıdır, haysiyetlidir, erdemlidir, inanç kalpazanlarının, din tacirlerinin üstesinden gelecek güce, yeterliliğe, kabiliyet ve kifayete hamd olsun sahiptir." 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
2 Yorum