Bağırsak sağlığı turşudan sorulur

Bağırsak sağlığı turşudan sorulur

Turşu içinde bulunan yararlı bakteriler, bağırsak florasını zenginleştiriyor ve bu da bağışıklık sistemini güçlendiriyor

Lezzetinin yanı sıra bağırsak sağlığına verdiği destekle turşu, sofraların vazgeçilmez lezzetlerinden biri. Beslenme ve Diyet Uzmanı Nur Ecem Ozman, turşu içerisinde bulunan yararlı bakterilerin bağırsak florasını zenginleştirdiğini, bunun da bağışıklık sistemini güçlendirdiğini söyledi.

Salatalarınıza tuz yerine turşu serpiştirin

Turşu yaparken çürük olmayan sebze ve meyvelerin kullanılmasına da mutlaka özen gösterilmesi gerektiğini hatırlatan Ozman, “Turşuda fermantasyon sırasında iyi bakteriler ürerken, sebze veya meyvelerin çürük kısımlarından yayılan zararlı bakteriler de çoğalarak bağırsak sağlığını olumsuz etkileyebiliyor” diye konuştu.

Kabızlık şikayeti olanların salatalara tuz yerine az miktarda turşu eklemesini tavsiye eden Ozman, “Vücuda yüksek lif alımı kabızlığı önlüyor. Turşu ayrıca bağırsaktaki bakteriler tarafından sentezlenen K2 vitamini artırıyor. Bağırsak florasının bozulması anksiyete ve depresyon gibi mental hastalıklarla ilişkilendiriliyor. Probiyotikler bağırsağın normal mikrobiyal dengesinin korunmasına katkı sağlıyor” şeklinde konuştu.

Yeni Şafak

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.