Ayasofya'nın imam ve müzezzin kadrosu arttırılacak

Ayasofya'nın imam ve müzezzin kadrosu arttırılacak

Selvi, Danıştay'ın Ayasofya kararından sonra takip edilecek prosedörü izah etti

RİSALEHABER

Hürriyet yazarı Abdülkadir Selvi, Ayasofya'da imam ve müezzin kadrosunun bulunduğunu açıldıktan sonra bu sayının arttırılacağını söyledi.

Ayasofya'yla ilgili 2 Temmuz günü Danıştay 10. Dairesi’nden çıkacak kararın beklendiğini belirten Selvi, Danıştay'ın Ayasofya’nın müzeye dönüştürülmesiyle ilgili 24 Kasım 1934 tarihli kararnamenin iptaline karar verdiği takdirde takip edilecek prosedörü izah etti.

Danıştay’dan çıkacak bir iptal kararı ile birlikte Ayasofya’nın müze statüsü sona ereceği için Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan alınıp vakıflara bağlanacağını belirten Selvi, ihtiyaç görülürse Cumhurbaşkanlığı kararnamesinin de yayınlanacağını söyledi.

Selvi, "Bir başka nokta daha var. O da Ayasofya’nın mülkiyeti vakıflarda kalacak, ancak cami olarak Diyanet İşleri Başkanlığı’nın yönetiminde olacak. Diyanet’in Ayasofya’da halen bir imam ve bir de müezzin olmak üzere iki görevlisi var. Cami olarak hizmet vermesi için vakıflar ile Diyanet arasında ayrı bir protokole ihtiyaç olmadığı söyleniyor. Sadece Ayasofya’nın büyüklüğüne uygun olarak imam ve müezzin kadrosu arttırılacak."

ayasofya_banner.jpg

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.