Ayasofya'nın gün yüzüne çıkmamış olan belgeleri var

Ayasofya'nın gün yüzüne çıkmamış olan belgeleri var

Ayasofya'nın gün yüzüne çıkmamış olan belgeleri var. İlk başta bu bizim dikkatimizi çekti, daha sonra başkalarının dikkatini çekmesi için

Türk Tarih Kurumunca (TTK) "Belgeler ve Resimlerle Ayasofya Sergisi"ni duyurmak amacıyla düzenlenen "Ayasofya İçin Pedallıyoruz" programı çerçevesinde 18 Temmuz'da Ankara'dan yola çıkan 30 bisikletçi, İstanbul'a ulaşarak Fatih Sultan Mehmet Köprüsünden geçiş yaptı.

Ayasofya'daki sergiyi duyurmak için 5 günde 520 kilometre katetmesi beklenen ekip, sona yaklaşırken Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nün Anadolu Yakası girişinde mola verdi.

Takım Kaptanı Ahmet Akdilek, gazetecilere yaptığı açıklamada, milli sporcular olarak sosyal sorumluluk hissettiklerini ve bu tura katılmayı planladıklarını belirtti.

Ayasofya'nın gün yüzüne çıkmamış olan belgeleri var

Etkinliğe katılmanın çok güzel olduğunu söyleyen Akdilek, "Çünkü Ayasofya'nın gün yüzüne çıkmamış olan belgeleri var. İlk başta bu bizim dikkatimizi çekti, daha sonra başkalarının dikkatini çekmesi için de pedal basmaya karar verdik. Yaklaşık 550 kilometre boyunca pedal çevirdik. Her şey gayet güzeldi. Çok şükür bugüne kazasız belasız geldik. İnşallah amaçladığımız hedefe ulaşmışızdır.

Yol boyunca herkesin dikkatini çektiklerine inandığını söyleyen Akdilek, herkesin ilgi duyarak kendilerini alkışladığını anlattı. Akdilek, önlerinde Ayasofya yazdığı için dikkatini çekip soru soranlara ise anlatma fırsatı bulduklarını, bunun da çok yararlı olduğunu düşündüklerini sözlerine ekledi.

Ayasofya'ya varıp görevimizi tamamlayacağız

TTK Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Güray Kırpık ise, Ayasofya için yola çıkmış olan bisiklet ekibinin bugün itibariyle Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nden geçeceğini belirterek, "Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nden bisikletçilerimiz geçerken, işte onun anısına Eyüp Sultan Hazretleri'ne, ardından Fatih Sultan Mehmet Han'ın kabrine ve külliyesine uğrayacaklar ve Ayasofya Meydanı'na ulaşacaklar." diye konuştu.

Ayasofyanın tarihi kimliğini, Ayasofya ile ilgili yapmış olduğumuz "Belgeler ve Resimlerle Ayasofya" etkinliğini duyurmak için etkinliği düzenlediklerini vurgulayan Kırpık, "Böyle bir tarih etkinliğini geçlerimiz ve halkımızla buluşturan değerli sporcularımıza da şimdiden teşekkürlerimizi sunuyorum." dedi.

Proje direktörü Salih Yalızat da Türk Tarih Kurumunun büyük bir projeye imza attığını belirterek, "Bu projenin içinde olmamız bizi mutlu etti. Tarihi, sporla bağdaştırarak halkımıza anlatıyoruz. Ankara'dan yola çıktık, 520 kilometreyi tamamladık. Son noktamız olan Ayasofya'ya varıp görevimizi tamamlayacağız" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından bisikletçiler, kendilerinin geçişi için kapatılan tek şeritten hareket etti. Trafik ise diğer şeritlerden kontrollü olarak sağlandı. Bisikletçilerin geçişi sırasında polis ve sağlık ekibi gruba eşlik etti. AA

ayasofya_banner.jpg

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.