Ayasofya ile bugünkü olaylar arasında bağ var

Ayasofya ile bugünkü olaylar arasında bağ var

Eygi: Fatih’in lanet şartlı vakfiyesini unutmayın

Risale Haber-Haber Merkezi
 
Milli Gazete yazarı Mehmet Şevket Eygi, Ayasofya ve bugünkü vahim hadiseler arasında bir bağ olduğunu söyledi.
 
Her kesimin hesabı olduğunu söyleyen Eygi, "Allahın takdiri/kaderi neyse o olacaktır. Şeytanî şer güçleri dünyayı üçüncü bir genel savaşa sürüklüyor. Enkazın altında Müslümanların kalacağını sanıyorlar. Kendileri de kalacaktır, kendileri de yıkılacaktır" dedi.
 
Kobanideki savaş yüzünden bazı doğu ve güneydoğu şehirleri ile İstanbul'da olup bitenlere dikkat çeken Eygi, "Çarpışmalar, bombalar, Molotof kokteylleri, ölenler, yaralananlar… Sokağa çıkma yasakları…Türkiyemiz bir tuzağın içine çekilmek isteniyor. Ya Rabbi ne korkunç, ne şeytanî hesaplar…" şeklinde yazdı.
 
Müslümanların dünyevileştiğine vurgu yapan Eygi, Ayasofya bedduasını hatırlattı:
 
"Olup bitenlerle, olacaklarla zinanın, ribanın, iffetsizliğin, namazı terk etmenin, rüşvetin, haram kara servetlerin, şeytanî yüksek binaların, açıkta utanmadan arlanmadan işlenen büyük günahların alakası vardır.
 
"Ayasofya ve bugünkü vahim hadiseler… Bunların arasında bir bağ var mıdır? Elbette vardır. Doksan yıldır bu memlekette ne zulümler edildi… Biz hatırlamasak bile nice ahlar var. Önümüzdeki aylarda o ahların nasıl yakacağını göreceğiz.
 
"Bunca şirk, küfür, nifak ve günah… Bunca azgınlık… Bunca ah birikimi… Bunlar büyük çalkantılara, âfetlere, azaplara sebep olur.
 
"Kurtuluş yok mu bunlardan? Hiç olmaz olur mu? Ölümden başka her derdin devası vardır. İşlenmiş kötülükler bilinecek, kabul edilecek, bunlardan pişman olunacak ve tevbe edilecek. Bunların telafisi için ne yapmak gerekirse yapılacak. Mesela Ayasofya tekrar Müslümanlara iade edilecek.
 
"Ayasofyayı hiç unutmayın, Fatih Sultan Mehmed’in lanet şartlı vakfiyesini hiç unutmayın. İskilipli Âtıf efendinin feryadını duymuyor musunuz? O Ankarada bir sabah ezanı okunurken sehpaya çıkartılıp asılmıştı. Osmanlı şerbetçisi tatlı su Müslümanları, uyanın uyanın artık?
 
Eygi, okyucularından sadaka vermelerini, namazlarını aksatmamalarını ve ihlasla dua etmelerini de istedi.
 
ayasofya_banner.jpg

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
3 Yorum