Ayasofya Hıristiyan mabedi değil o zamanın Müslümanları yaptı

Ayasofya Hıristiyan mabedi değil o zamanın Müslümanları yaptı

Mustafa Armağan, hukuken cami olan Ayasofya'nın kapatılmasının mümkün olmadığını söyledi

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Konya Kitap Günleri kapsamında Tarihçi Yazar Mustafa Armağan "Avrupa'nın Ayasofya Entrikaları" konulu konferans düzenledi.

Konferanstan öce binlerce kitapseverin katılım ile imza günü etkinliğine katılan Mustafa Armağan, konferansta Ayasofya'nın İslam alemi için önemini ve nasıl camiden müzeye dönüştürüldüğünü anlattı. Hukuken cami olan Ayasofya'nın kapatılmasının mümkün olmadığını belirten Mustafa Armağan "Elimizde Fatih Sultan Mehmet'in vakfiyesi var. Orada Ayasofya'nın cami yapılması var. Fatih, vakfiyede bu caminin başka bir amaçla kullanılmamasını istiyor. Ayasofya camidir. Bizim kalbimizde cami olarak kalacaktır. Önce kalbimizde ve ruhumuzda cami olarak açılması lazım" dedi.

Armağan, Balkanlarda Osmanlı'nın devşirme topladığı bölgelerin belli olduğunu da vurgulayarak, "O bölgelerin Hristiyanları İslamiyet'ten önce kurulmuş bir mezhebe mensuplar. İslamiyet'ten önceki hak din Hristinyanlık. O zamanın Müslümanları onlardı. Ayasofya, Peygamber Efendimizin dünyaya teşriflerinden yaklaşık 40 yıl önce yapılmıştı. Yani, o zamanın Müslümanları yapmıştı Ayasofya'yı. Ayasofya bir Hıristiyan mabedi değil. O zamanın hak dini olanların yaptığı mabed. Bu zamanın hak dini olan İslamiyet de o hak dinin mabedinin mirasçısıdır" diye konuştu. iha

ayasofya_banner.jpg

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.