'Ayasofya Fatih'in değil Atatürk'ün, onun için müzeye çevirdi'

'Ayasofya Fatih'in değil Atatürk'ün, onun için müzeye çevirdi'

Sözde ilahiyatçı fetvayı verdi!

Risale Haber-Haber Merkezi

Ayasofya'nın ibadete açılması yurt dışında en çok Yunanistan ve Rusya'da tepki görüyor. Yurt içinde de Kemalistlerden. Kemalistler, Ayasofya'nın tekrar camiye dönüşmesi tartışmalarını endişeyle izlerken her türlü engeli de öne sürüyor.

Bunlardan biri de sözde ilahiyatçı, ulusalcı Nazif Ay. Ayasofya'nın tekrar cami olmasına karşı çıkan Ay, yeni inciler de döktürdü. Ay, Atatürk'ün "Ayasofya’nın vakfiye mutasarrıfı olduğunu" söyledi.

Her yazısında olduğu gibi Ayasofya yazısında da Said Nursi ve Nurcular'a değinmeyi ihmal etmeyen Ay, Risale-i Nur'da Ayasofya'nın puthaneye çevrildiği ifadesine yer verdi.

 

Hiç kimsenin Atatürk’ün Ayasofya’yı müzeye çevirme tasarrufuna itiraz edemeyeceğini ileri süren Ay, Odatv'deki yazısında, "artık Ayasofya bir daha asla ibadethaneye çevrilemez ve Büyük Atatürk’ün tensip buyurduğu hukuki statüsüyle varlığına devam eder. Esasında hiç kimse Atatürk’ün Ayasofya’yı müzeye çevirme tasarrufuna itiraz edip, “Ama Ayasofya Fatih Sultan Mehmet’in vakfiyesidir” şeklindeki saçma savunmayı öne süremez. Zira Birinci Dünya Harbinde düşman güçlerce işgal edilen İstanbul’un ve dolayısıyla Ayasofya’nın egemenliği işgalci ülkelere geçmişti. Ama İstanbul’u tekrar fetheden kişi (özellikle fetih sözcüğünü İslamcılara güzel bir gönderme olsun diye maksatlı kullanıyorum) Türklerin başındaki Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk olduğuna göre, o andan itibaren İstanbul’un yeni Fatih’i Atatürk olmuştur ve Ayasofya’nın vakfiye mutasarrıfı o olmuştur. Öyleyse Ayasofya’ya yeni rol biçme hakkına sahip olan Atatürk’ün seçeneği hem milli olarak hem dinî olarak tek geçerli ve gerçekçi seçenektir" dedi.

ayasofya_banner.jpg

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
12 Yorum