Mehmet ÖZÇELİK

Mehmet ÖZÇELİK

Kim terörist kim katil?

Başlığın adını –Devin Çöküşü- koymayı da düşünmüştüm. Dünya nice devlerin ve devletlerin çıkış ve inişine sahne olmuştur. En son olarak Bizans, Osmanlı, Rusya ve sıradaki ABD.
ABD çöküşünü hızlandırmaktadır.Zira sivrisinek aç kalınca yaşarken,başkasının kanını emip tok olmaya kalkıpta doyunca ölür.
ABD’de mazlum insanların kanıyla beslenmeye çalışmaktadır.Bu da onun ölümünü hızlandırmaktadır.

Hadiste: “Küfür devam eder,zulüm devam etmez” buyurulur. Bu zulümde varlığının devam etmeyeceğini göstermektedir.
ABD dünyanın değişik yerlerindeki devletlerini ve Afganistan ve son olarak Irak’ı vururken, Allah da ABD’yi vurmaktadır.
Katrina kasırgasının kendisine açtığı yüz milyarların üzerindeki maddi kayıpla beraber, onbinlerce insanın ölümü, halkın galeyanı yüzüne çarpılan bir şamardır.

Sahib olduğu zenginlikler,mazlumların göz yaşlarıdır.Şairin dediği gibi;
"İmrenme görüp meyveyi bağın ümeranın
Kim sular onu gözleri yaşlı fukaranın." (Ali Çelebi)
Dünyanın istatistiklere göre en çok silah üreten ülkesi sırasıyla ABD, Rusya, İngiltere, Fransa ve İsrail’dir. En çok silaha yatırım yapıp alan ülke ise; Çin ve Hindistan’dır.
Bu devletler adeta varlıklarını başkalarının yokluğuna bağlamaktadırlar.

İslam tarihine bakıldığı zaman en büyük üç savaş olan Bedir’de; şehid olanların sayısı 14, Kureyş müşriklerinden ve onlara bağlı olanlardan yetmiş erkek öldürülmüş, 36 kişi de esir edilmiştir.
Uhud’da 70 şehid, müşriklerden 22 kişi ölmüştür.
Hendek’te 2 şehid, müşriklerden 3 kişi ölmüştür.
23 yıllık peygamberlik süresinde 25 gazve, 47 seriyye gönderilmiştir.
Muhammed Hamidullah’ın tesbitiyle; "Peygamberimizin hayatı bo¬yunca, Türkiye'nin iki katından fazla neredeyse 3 katına yakın bir top¬rak fethettiğini, ama bu fetihler esnasında harb meydanında iki taraftan ölen insan sayısının 240 olduğunu" ifade etmektedir.

Oysa gerek tarihe gerekse de bugün ABD’nin yaptıklarına baktığımızda bunun hergün için olduğunu görmekteyiz. Veya bir bomba ile onbinler hata yüzbinler yok edilebilmektedir.
Diğer devletlerin soykırımlarına baktığımızda da durum pek iyi görülmemektedir.

Kıyametin 10 büyük alametlerinden birisi de; Âhirzamanda Ye’cüc-Me’cücün çıkmasıdır. Bediüzzaman hazretleri bunu anarşistler ile yorumlamaktadır.
Böylece tüm dünya anarşiye doğru kaymakta ve anarşiyi besleyecek yöntemleri hazırlamaktadır.
“İngiliz gizli devlet arşivlerinde ele geçirilen belgeler İngiltere'nin İsrail'in nükleer silah üretmesine yardımcı olduğunu ortaya çıkardı. İngiltere 1959 yılında atom bombası yapmak için yeterli miktarda 'ağır suyu' olmayan İsrail'e gizlice 20 ton ağır su satmış.”
“İsrail'in dünyanın 6. büyük nükleer stoğuna sahip olduğu tahmin ediliyor. Nükleer Silahların Yayılmasını Önleme Anlaşması'nı imzalamayı reddettiği için, İsrail'in kendisini nükleer güce sahip devlet olarak açıklaması gerekmiyor ve dolayısıyla nükleer faaliyetlerine sınırlama getirilmesini kabul etmek zorunda bulunmuyor. Döteryum ile oksijenin birleştirilmesinden elde edilen suya "ağır su'' deniliyor.”

ABD’nin Irakta özellikle Fellucedeki yaptığı katliamlar,Ebu Ğureyb cezaevindeki zulümler tüm dünyanın gözü önünde görülenlerden ancak dışa yansıyan ve bilinen bir kaçıdır.
Bilinen o ki; hergün Irak’ta asgari 30 insan öldürülmektedir.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum