Araştırma: Kulaklıkla dinleyenler daha çok ikna oluyor

Araştırma: Kulaklıkla dinleyenler daha çok ikna oluyor

ABD’deki California, Los Angeles ve Berkeley üniversitelerinin üzerinde çalıştığı araştırma; podcast, sesli kitap ve radyoyu kulaklıktan dinlemek ile hoparlörden dinlemek arasındaki bir fark olduğunu ortaya kondu

İnsanlar ses kayıtlarını kulaklıkla dinlediğinde hoparlöre kıyasla daha empatik ve ikna olmuş hissediyor. Kulaklık duygusal bağ için süper iletken işlevi görüyor. Sesin kafanın içinden geliyormuş gibi duyulmasını sağladığı için konuşan kişiyle daha fazla yakınlık kurmayı tetikliyor.

PODCAST’İ KULAKLIKLA DİNLEYENLERİN MEKTUP YAZMA İHTİMALİ DAHA YÜKSEK

Çalışma için yapılan bir deneyde katılımcılara görme engelliler için bilgi sağlayan bir şirketin CEO’sunun konuşması dinletildi. Ardından katılımcılara CEO’nun çalışmalarından dolayı bir ödül kazanması için destek mektubu yazmayı isteyip istemeyeceği soruldu. Podcast’i kulaklıkla dinleyenlerin mektup yazma ihtimali, kulaklıkla dinleyenlere kıyasla iki kat daha fazla çıktı.

Diken'in haberine göre 4 binin üzerinde katılımcının dahil edildiği araştırma kapsamsındaki bir başka deneyde ebeveynleri trafik kazasında ölen bir kişinin dikkatsiz araba kullanmanın tehlikeleri hakkında okuduğu kamu spotu dinletildi.

Spotu kulaklıkla dinleyenler dikkatsiz araba sürmenin oluşturduğu tehdit konusunda, hoparlörlerle dinleyen katılımcılardan daha fazla endişe duyduğunu belirtti.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.