Akıllı Telefonlarda Kamera Yarışı Kızıştı

Akıllı Telefonlarda Kamera Yarışı Kızıştı

Akıllı telefon markaları arasındaki rekabet her geçen gün biraz daha ateşleniyor. İşte Akıllı telefonlardaki en iyi kameralar...

Arka aydınlatma sisteminden Full HD video kaydına kadar pek çok özellikte birbirleriyle yarışan akıllı telefonlar profesyonel kameralara taş çıkartıyor.

İnternet kullanımı, dosya ve uygulama indirme hızı ile oyun kapasitesinin yanı sıra yüksek kamera gücü yeni nesil akıllı telefonda en çok aranan özellik haline geldi. Bugün'ün haberine göre; 2013'e damgasını vuran telefonlardan kimi Yüksek Dinamik Aralığı (HDR) olarak adlandırılan arka plan ışığına karşı net çekim ile öne çıkarken kimi LED flaşla farkını ortaya koyuyor.

BlackBerry Z10

Üzerinde 8.0 megapiksel değerinde otomatik odaklamalı bir kamera bulunduran BlackBerry Z10, kamerasını LED flaşla destekliyor. Görüntü dengeleme özelliğine sahip 8.0 MP kamerasında daha iyi düşük ışık performansı için Arka Taraf Aydınlatma özelliği sunan BlackBerry Z10, 5 öğeli F2.2 lens kullanıyor.

Zaman kaydırma modu

Fotoğrafı çektiğiniz andan milisaniyeler sonrasını da yakalayabilen Zaman Kaydırma Modu, küçük bir ayarla fotoğraf karesindeki kapalı gözleri açabilmenizi ve gülümsemeleri yakalayabilmenize olanak tanıyor.    Cihaz, 10 saate kadar konuşma ve 13 güne kadar da bekleme süresi sunuyor. Fiyatı 1.899 lira
 
Sony Xperia Z
 
Sony'nin kamerasıyla en iddialı modeli olan Xperia Z, üzerinde otomatik netleme özelliğine ve flaşa sahip 13.0 megapiksel Exmor RS kamerasıyla dikkat çekiyor. Akıllı telefonlar için dünyanın ilk HDR videolu görüntü sensörünü üzerinde barındıran cihaz, bu sayede herhangi bir ışık düzeyinde doğal renkleri yakalayabiliyor.
 
LED Flaş'ı da var
 
Otomatik netleme, coğrafi etiketleme, Sweep panorama, yüz algılama, kırmızı göz engelleme, gülümseme algılama, fotoğraf ve video dengeleme özellikleriyle de güçlü kamerasının işlevini arttıran Xperia Z, LED flaşa da sahip. Fiyatı: 1.848 TL.
 
LG Nexus 4
 
Otofokuslu ve LED flaş destekli kamerasıyla 360 derecelik panoramik görüntüler elde eden LG Nexus 4, 1080p değerinde Full HD video çekimi yapabiliyor. Movie Studio ile kendi film oluşturmayı sağlayan LG Nexus 4, hızırlanan çalışmaları YouTube'a yüklemeyi  de kolaylaştırıyor. Instant Upload, yani Anında Karşıya Yükleme özelliği de sunan LG Nexus 4, çektiğiniz fotoğrafları anında Google+ üzerinden arkadaşlarınızla paylaşabilmenize yardımcı oluyor. Cihazın fiyat: 1.439 TL
 
Nokia Lumia 920
 
Lumia 920, Carl Zeiss lens destekli PureView teknolojisi ile çekim sırasında sarsıntılara ve az ışıklı ortamlara adeta meydan okuyarak net video ve fotoğraf çekimleri yapabilmeyi sağlıyor. Kendine özel Optik Görüntü Sabitleme özelliği sayesinde olumsuz şartlarda çekim kalitenizden ödün vermeyen cihaz, fotoğraflarını Dual-LED flaş ile destekliyor. Arka kamerasıyla Full HD video kaydı yapabileceğiniz Lumia 920, sahip olduğu 1.3 megapiksel ön kamerasıyla da 30 FPS'de 720p video kaydı yapabiliyor. Fiyatı, 1.648 TL.
 
Apple iPhone 5
 
8 megapiksel kameraya sahip olan iPhone 5, arka kamerasıyla saniyede 30 kareye kadar 1080p videolara çekebilme fırsatı sunarken, 1.2 megapiksel ön kamerasıyla da yine saniyede 30 kareye kadar 720p video kaydı yapabiliyor.
 
Yüz tanıma özelliğine sahip

 
Otomatik netlemenin yanı sıra video ve fotoğraflar için ekrana dokunarak netleme imkanı da sunan cihaz, video ve fotoğraflar için yüz tanıma özelliğine de sanih. Panorama özelliğini de beraberinde getiren iPhone 5 ile 240 dereceye kadar çekim yapılabiliyor. Fiyatı 1.949 TL.
 
Kodak efsanesi geri dönüyor
 
Geçen yılın başında iflasını açıklayan ve yeniden yapılanma kapsamında dijital fotoğraf makinesi alanındaki isim hakkı lisansını JK Imaging‘e veren Kodak, 36 kata kadar yakınlaştırma yapabilen Astro Zoom AZ361 olarak adlandırdığı fotoğraf makinesini duyurdu.

16 megapiksel çözünürlük sunan 1/2,3 inçlik CMOS sensörü bünyesinde barındıran fotoğraf makinesinde 24-864 mm lens, 460 bin noktalı 3 inç ekran ve 3200'e kadar artırılabilen ISO hassasiyet değeri mevcut.
 
9 Nokta otomatik odaklama
 
720p 30fps video kaydı da yapabilen makinede 9 noktalı otomatik odaklama sistemi, optik görüntü sabitleme teknolojisi ve 1100 mAh kapasiteli lityum-iyon bir pil kullanılıyor. 112,7 x 81,6 x 76,7 mm ölçülerindeki fotoğraf makinesi, HDMI ve AV/USB bağlantı desteğine de sahip. Kırımızı, mavi, beyaz ve gümüş renk seçenekleriyle yurt dışında piyasaya sürülen Kodak Astro Zoom AZ361'in satış fiyatı 229 dolar.
 
Acer'den 199 euroluk tablet
 
Iconia serisi tablet modelleriyle pazarda boy gösteren Acer, 7.9 inçlik tableti Acer Iconia A1-810'ı tanıttı.  1024 x 768 piksellik çözünürlüğe sahip cihaz 1.2GHz saat hızında çalışan Cortex-A9 tabanlı MediaTek üretimi MT8125 4 çekirdekli işlemciyle geldi. Avrupa'da 199 eurodan satışa çıkan cihazda ayrıca, 1GB RAM, 16GB depolama kapasitesi, 5MP çözünürlükte arka kamera, VGA ön kamera, 10.5mm kalınlık, 460gr ağırlık, 3250mAh gücünde batarya, microHDMI, WiFi, Bluetooth 4.0 ve GPS şeklinde özellikler de bulunuyor.
 
Xbox 720 Mayıs'ta geliyor

 
Sony’nin 21 Şubat’ta tanıtımını gerçekleştirdiği ve sonbaharda piyasaya sürülmesi beklenen PlayStation 4’ün ardından, yeni nesil Xbox’ın da 21 Mayıs’ta tanıtılacağı öne sürüldü.
 
The Verge sitesinin haberine göre, kod adı ‘Durango’ olan konsolun bu ay tanıtılması planlanıyordu ancak tanıtım bir ay sonrasına ertelendi. Site, Xbox 720 adını taşıması beklenen konsolun da PS 4 gibi sonbaharda piyasaya sürülmesinin beklendiğini açıkladı.
 
Microsoft, yeni nesil oyun konsolu hakkında herhangi bir bilgi vermiş değil. Ancak PS 4’te olacağı gibi Xbox 720’de de kullanılmış oyunların çalışmayacağı ve internet bağlantısı özelliklerinin bulunacağı öne sürüldü.
 
Ayrıca, Sony’nin sadece kontrol cihazını tanıttığı PS 4 gibi, Microsoft’un da Mayıs’ta düzenlenmesi beklenen etkinlikte yeni nesil Xbox’i tamamen görücüye çıkarmayabileceği iddia ediliyor.  Yeni konsolun piyasaya sürülecek halinin, Haziran ayında Los Angeles’ta düzenlenecek Electronic Entartainment (EA) Fuarı’nda gösterilmesi bekleniyor.

Aktif Haber