Abbas saldırıları durdurmak için çabalıyor

Abbas saldırıları durdurmak için çabalıyor

Filistin Devlet Başkanı Abbas'ın, İsrail'in saldırılarını durdurmak için yoğun çaba sarfettiği, bu çerçevede Kahire ve daha sonra Türkiye ile Körfez ülkelerine gideceği bildirildi.

Fetih Hareketi Merkez Komitesi üyesi Nebil Şa's, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ın, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını durdurmak için yoğun çaba sarfettiğini, bu çerçevede Kahire'deki temaslarında Hamaslı yetkililerle de görüşeceğini bildirdi.
 
Nebil Şa's, Ramallah kentinde düzenlediği basın toplantısında, Abbas'ın İsrail'in Gazze'ye düzenlediği saldırıları görüşmek üzere bugün Mısır'da temaslarda bulunacağını hatırlattı.
 
Abbas'ın, ziyaret kapsamında Arap Birliği Genel Sekreteri Nebil el-Arabi'yle bir araya geleceğini aktaran Şa's, "Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi, Dışişleri Bakanı Samih Şükri, Hamas'ın Siyasi Büro Şefi Halit Meşal ve Hamas'ın Siyasi Büro üyesi Musa Ebu Merzuk'la görüşecek" dedi.
 
İsrail uçaklarının, saldırılarda çocuk ve sivilleri hedef aldığını vurgulayan Şa's, "Abbas'ın Hamas ve Mısırlı yetkililerle görüşmeleri, İsrail'in Gazze'ye uyguladığı barbarca saldırıların önüne geçerek, Filistinlilerin akan kanını durdurmaya yönelik olacak" ifadelerini kullandı.
 
Abbas'ın Türkiye ziyareti
 
İsrail'in Gazze'ye düzenlediği saldırılarla Filistin uzlaşı hükümetini hedef aldığını da dile getiren Şa's, şunları kaydetti:
 
"Abbas, İsrail'in Gazze'ye düzenlediği saldırıların son bulması ve ateşkesin sağlanması için Kahire ziyaretinin ardından Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'la görüşmek üzere Türkiye'ye ve daha sonra Körfez ülkelerine gidecek. Ateşkesin sağlanmasından sonra Filistinliler olarak birliğimizi sağlarsak başarılı oluruz, aksi halde kazanan İsrail olacak."
 
Öte yandan Katar'da bulunan Meşal'ın ne zaman Kahire'ye gideceğine dair bilgi verilmezken, Nebil Şa's'ın aktardığı görüşmeyle ilgili Hamas tarafından henüz herhangi bir açıklama yapılmadı.
 
Batı Şeria'da 12 Haziran'da kaybolan 3 Yahudi yerleşimcinin 18 gün sonra ölü bulunmasının ardından Filistinli genç Muhammed Ebu Hudayr, 2 Temmuz'da Yahudi yerleşimciler tarafından kaçırılmış ve yakılarak öldürülmüştü.
 
İsrail, bu olayların ardından 7 Temmuz'da "Koruyucu Hat" adı altında Gazze'ye operasyon başlattığını duyurmuştu. İsrail'in bu çerçevede, Gazze'ye düzenlediği saldırılarda şimdiye kadar, 208 kişinin hayatını kaybettiği, bin 535 kişinin yaralandığı açıklanmıştı.
 
AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.