Torun sahibi ninelerin Kur'an-ı Kerim öğrenme azmi

Torun sahibi ninelerin Kur'an-ı Kerim öğrenme azmi

Yaşlı ve genç kadınlar, yıllar sonra Kur'an-ı Kerim'i öğrenmenin mutluluğunu yaşıyor.

Kur'an-ı Kerim, Müslümanlar için yol gösterici bir rehberdir. Yüce kitabımız olan Kur'an-ı Kerim'in aşkıyla yananlar, onu okuyabilmek için hiçbir engel tanımıyor. Gaziantep'te Kur'an kursuna düzenli olarak katılan ve aralarında 70 ile 80 yaşındaki torun sahibi yaşlı teyzelerin de bulunduğu kadınların, Kur'an-ı Kerim'i öğrenme azimleri görenleri imrendiriyor.

Çocuk yaşta farklı nedenlerden ve imkansızlıklardan dolayı Kur'an-ı Kerimi öğrenemedikleri için hep bir burukluk hisseden kadınlar, Şahinbey Belediyesi tarafından kadınlara yönelik Mimar Sinan Gençlik Merkezinde açılan Kur'an-ı Kerim kursuna büyük bir ilgi gösteriyor. Kursa katılan kadınlar hem dini bilgi öğreniyor hem de Kur'an-ı Kerim okumayı öğreniyor.

Gösterdikleri gayret ile Kur'an-ı Kerim'i öğrenmenin yaşının olmadığını gösteren yaşlı teyzeler, torunu yaşındaki gençlerle Kur'an dersi almanın ve çocukluklarında öğrenemedikleri Kur'an-ı Kerim'i ise yıllar sonra öğrenmenin mutluluğunu yaşadıklarını dile getirdiler.

"Kur'an-ı Kerim'i öğrendim, başka bir şey istemiyorum"

Yıllar sonra Kur'an-ı Kerim öğrendiği için çok mutlu olduğunu ve bu mutluluğunu gözyaşları içerisinde dile getiren 52 yaşındaki Ayşegül Kaya, "Kur'an-ı Kerim okumayı bilmiyordum. Birileri Kur'an-ı Kerim okuduğu zaman ağlayasım gelirdi. Çünkü anlamıyordum, bilmiyordum ve hep sadece Kur'an-ı Kerim'e bakıyordum. İçimde sürekli Kur'an-ı Kerim'i öğrenme isteği vardı ama bir türlü bu imkânı bulamadım. Allah'a (Celle Celaluhu) binlerce kez şükürler olsun ki ölmeden önce bana Kur'an-ı Kerim'i öğrenmeyi nasip eyledi. Artık ölsem de gam yemem. Çünkü artık Kur'an-ı Kerim okumasını biliyorum ve Kur'an-ı Kerim okurken çok duygulanıyorum." dedi.

Kur'an-ı Kerim öğrenmeden önce hiçbir dini bilgisinin olmadığını belirten Kaya, "Namaz kılarken hangi duayı okuyacağımı bilmiyordum. Namaz kılıyordum ama okuduğum duaların hangi anlama geldiğini anlamıyordum. Allah'a (Celle Celaluhu) karşı ne dediğimi bilmiyordum. Yıllarca ne dediğimi bilmeden namaz kıldım. Kendimi korumayı bilmedim, haram nedir bilmiyordum. Sokaklara kısa kollu ve başı açık çıkıyordum. Ama şu anda saçımın bir teli gözüktüğünde içimde bir korku oluşuyor. Kur'an-ı Kerim'in sayesinde bu hassasiyete sahip oldum ve bu merkezi açan başkanımızın vesilesiyle Kur'an-ı Kerim'i öğrendim. Çocuklarıma Allah'ın (Celle Celaluhu) adını öğretmeyi bilmiyordum. Ama şu anda onlara oturup öğütler veriyorum. Çünkü artık Kur'an-ı Kerim'i öğrendim. Bu merkeze 2 yıldır geliyorum. Bu merkezden çok memnunuz. Ölmeden önce Kur'an-ı Kerim'i öğrendim, bu bana yeter. Başka bir şey istemiyorum." ifadelerini kullandı.

"Kur'an okumayı öğrendiğim çok mutlu oldum"

Kursa katılma amacının çocukluktan beri Kur'an-ı Kerim ve dinini doğru bir şekilde öğrenmek olduğunu belirten 55 yaşındaki Meral Zoroğlu da, "Bu kursun açılması bizim için çok güzel oldu. Yaşlı kadınların hepsi bu kursa geliyor. Allah (Celle Celaluhu) Kur'an-ı Kerim öğrenmeyi bize nasip etti. Daha güzel yerlere gelmek istiyoruz. Bu kursu açan Mehmet Tahmazoğlu'na teşekkür ederiz. Ben bu merkeze 4 senedir geliyorum. Bu merkeze ilk olarak okuma yazma ve nakış kursuna geldim. 2 senedir de Kur'an-ı Kerim kursuna geliyorum. Genç iken kursa gittim ama ancak ev işleri olduğundan dolayı öğrenemedik. Hocamız bize ders verirdi, eve giderdik ve o dönemin şartlarından dolayı Kur'an-ı Kerim'i öğrenemedik. Şimdi çocuklarımı evlendirdim, Rabbim bu kursa gelmeyi bize nasip etti. Bu kursta Kur'an-ı Kerim'i öğreniyoruz. Daha da güzel yerlere gelmek istiyoruz. Kur'an-ı Kerim'i öğrendiğimden dolayı çok mutluyum. Allah-u Teala bana nasip etti, herkese de nasip eylesin." temennisinde bulundu.

"Eskiden Kur'an-ı Kerim öğrenmek yasaktı"

En büyük hayalinin Kur'an-ı Kerim'i öğrenmek olduğunu ve bu hayalini gerçekleştirdiği için çok mutlu olduğunu belirten 58 yaşındaki Aysel Kara ise şunları söyledi.

Küçükken bazen Kur'an-ı Kerim öğrenmek için kurslara gittim. Ama zamanla unuttum. Bundan birkaç yıl önce Kur'an-ı Kerim'i öğrenmek için kursa gittim ama bazı nedenlerden dolayı yine Kur'an-ı Kerim'i öğrenemedim. Bu merkezdeki başka kurslara geldim ve şimdi bir aydır Kur'an-ı Kerim'i öğrenmeye başladım. Burada daha huzurlu olduğumu hissettim. Eskiden Kur'an-ı Kerim öğrenmek yasaktı. Evlere baskınlar yapılır ve bize, 'kursa gitmeyin' diyorlardı. Çocukken bizi kursa göndermezlerdi. Annem ve babam bile beni kursa göndermedi. Kur'an-ı Kerim'i öğrenmeyi çok istediğimden dolayı kaçamak yapar giderdim.

Çocuk yaşta farklı nedenlerden ve imkansızlıklardan dolayı Kur'an-ı Kerimi öğrenemediği için hep bir burukluk hissettiğini belirten Dursun Çıldır da, "Ama şu anda düzenli olarak bu kursa geliyorum ve bu kursa açıldığından beri geliyorum. Kur'an-ı Kerim'i bu kursta öğrendim. Bu merkezi açtığından dolayı Allah (Celle Celalahu) başkanımızdan razı olsun. Çünkü bu merkezin çevremize çok faydası oluyor." diye konuştu.

"Kur'an-ı Kerim öğrendikten sonra evimin huzuru ve bereketi çoğaldı"

Kursa katılan yaşlı teyzelerden etkilendiğini, bundan dolayı kursa katılarak Kur'an-ı Kerim'i öğrendiğini belirten 25 yaşındaki Meryem Kaya ise, "Bugüne kadar hiçbir kursa gidemedim. Allah (Celle Celalahu) hocamızdan razı olsun, bu kursa gelmemize vesile oldu. İsmim Meryem ama Hazreti Meryem'in ve Hazreti Hatice'nin hayatını bilmiyordum. Peygamber Efendimizin hayatını çok az biliyordum ve kursta hem Kur'an-ı Kerim'i hem de dinimizi öğrenmeye geldik. Yaşlı teyzelerimiz yaşlı olduklarından dolayı geç öğreniyorlar. Ama bizim yaşımız genç olduğundan dolayı Kur'an-ı Kerim'i daha çabuk öğrendik. Kur'an-ı Kerim'i tecvitli okumasını bilmiyordum. Ama şimdi tecvit dersi de alıyoruz. Namazlarımı daha düzenli kılmaya başladım. Kur'an-ı Kerim öğrendikten sonra evimin huzuru ve bereketi çoğaldı. Daha önceleri içimde hep sıkıntı vardı. Ama şu anda ise Allah (Celle Celalahu) şükürler olsun, çok huzurlu ve mutluyum. Çocuklarımda Kur'an-ı Kerim öğrenmeye heves etmeye başladı. Benimle birlikte Kur'an-ı Kerim okumak ve namaz kılmak istiyorlar. Bu merkezi açtığından dolayı başkanımızdan razı olsun. Bu merkezde hem Kur'an-ı Kerim öğreniyoruz hem de ibadetlerimizi yapıyoruz." şeklinde konuştu.

"Herkesi Kur'an-ı Kerim öğrenmek için kursa davet ediyorum"

Kursa katılan kadınların hayatlarının Kur'an-ı Kerim ile güzelleştiğini ve anlam kazandığını belirten 25 yaşındaki Zeynep Yalçın ise, bilmeyen herkese Kur'an-ı Kerim öğrenmelerini ve okumalarını tavsiye ederek, şöyle konuştu:

"Arkadaşımla birlikte bu merkeze geldik. Allah'a (Celle Celalahu) binlerce kez şükürler olsun, bu tür merkezler açıldı ve biz de bu tür merkezlere gelebiliyoruz. Bu tür merkezler olmasaydı, hiç kimseden bir bilgi alamazdık. Kur'an kursuna geliyorum. Rabbime şükürler olsun ki Kur'an-ı Kerim'i öğrendim. Daha önce Kur'an-ı Kerim'i bilmediğimden dolayı bir toplumda ve cenazede Kur'an-ı Kerim okumasını bilmiyordum. Şu anda çok güzel bir şekilde Kur'an-ı Kerim'i öğreniyorum. Bu tür merkezleri kuranlara çok teşekkür ediyorum. Herkesi Kur'an-ı Kerim öğrenmeleri için kursa davet ediyorum. Çünkü bu tür kurslarda Kur'an-ı Kerim'i öğrenmek çok güzel. Bu kursta namaz ve temel dini bilgiler ile ilgili güzel bilgiler öğrendik."

İLKHA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.