İşgalci İsrail, Hazreti İbrahim Camisinde iki gündür namazı yasakladı

İşgalci İsrail, Hazreti İbrahim Camisinde iki gündür namazı yasakladı

​Siyonist işgal rejimi, sözde bayramlarını bahane ederek Batı Şeria'nın El-Halil şehrinde bulunan Hazreti İbrahim Camisini iki günden beri Müslümanlara kapalı tutarak içinde namaz kılınmasını engelliyor.

Harem-i İbrahimi (Hazreti İbrahim Camisi ve çevresi) Müdürü Hıfzı Ebu Sinine, işgal rejiminin Hazreti İbrahim Camisini değişik dönemlerde kapatmayı planladığına dikkati çekti.

Ebu Sinine, Hazreti İbrahim Camisinde 1994'te, fanatik bir siyonistin sabah namazı esnasında secdeye gitmiş insanlara arkadan saldırmak suretiyle gerçekleştirdiği ve 29 kişiyi katlettiği, 150 kişiyi de yaraladığı korkunç katliamın ardından işgal yönetimi, burayı sık sık Müslümanlar için ibadete kapattığını söyledi.

İşgal rejimi, bu şekilde camiyi Müslümanlara kapatarak yahudilerin serbestçe girmelerine ve içinde istediklerini yapmalarına imkân vermek istiyor.

Hazreti İbrahim Camisinin Müslümanların ibadetine kapatıldığı günlerde minarelerinden ezan okunmasına ve çoğu zaman cami görevlilerinin girmesine de müsaade edilmiyor. 

Harem-i İbrahimi Müdürü Ebu Sinine, Hazreti İbrahim Camisinin El-Halil şehrinin tarihi ve dini adresi olduğuna dikkati çekerek Müslümanların burada namaz kılarak dini görevlerini yerine getirmelerinin engellenmesinin zulüm şekillerinin en katısı olduğunu, bütün dini ve insani değerlere aykırı olduğunu dile getirdi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.