Bülent Arınç: Risale-i Nur kararnamesine ilk imzayı ben attım

Bülent Arınç: Risale-i Nur kararnamesine ilk imzayı ben attım

Arınç: Risale-i Nur'ların aslına uygun olarak basılmasını sağlayan kararname bakanlar kurulunda imzaya açıldı

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Risale-i Nur'ların aslına uygun olarak basılmasını sağlayan kararnamenin bakanlar kurulunda imzaya açıldığını belirterek, "ilk imzayı ben attım" dedi.
 
Arınç, Kulu Cihanbeyli Yardımlaşma, Kültür ve Çevre Derneği'nin düzenlediği Milli Birlik ve Kardeşlik Buluşmaları Programı'nda konuştu. 
 
Çıkarılan bir kararname ile Risale-i Nur'ların Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından basımı, dağıtımı ve okuturulmasının önünün açıldığını belirten Arınç, şunları ifade etti:
 
"Dün bir kararname çıkardık. İlk imzayı ben attım. Dünkü kararnamede Bediüzzaman Said Nursi'nin eserleri tek tek sayıldı. Bu eserlerin basım hakkı Diyanet İşleri Başkanlığına verildi. Kimin isteği? Rahmetli Bediüzzaman Hazretlerinin isteği. 'Benim kitaplarımı devlet bassın. Benim kitaplarımı devlet basıp okutturmalı.' Bir vasiyetti. Şimdi, çok şükür Başbakanımız Davutoğlu'na doğrudan bağlı olan Diyanet İşleri Başkanlığı aslına uygun olarak, altını çizerek söylüyorum, kararnamede var, aslına uygun olarak 130 parça o eserlerin tek tek ismi de sayılmak suretiyle Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından basılması dağıtılması, okunması, okutturulması konusunu yetkili kıldı. Allah'a hamd olsun bu işi başarabildiğimiz için. Belki yıllar sonra Üstad hazretlerinin o sözünün yerine geldiğini görmek hepimiz için bir mutluluktur."
 
aa

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
13 Yorum