İşgalci İsrail, Allahu Ekber diyen Kudüslü 4 kadını gözaltına aldı

İşgalci İsrail, Allahu Ekber diyen Kudüslü 4 kadını gözaltına aldı

Buna bile tahammül edemediler

İşgalci siyonistlerin Kudüslü 4 kadın aktivisti Es-Silsile Kapısı'nın önünde gözaltına aldığı ifade edildi.

Kentteki yerel kaynaklardan edinilen bilgiye göre, işgal güçleri kadın aktivistler Hatice Huvays, Henadi El-Halevani, Medlin İsa ve Ayide Es-Saydavi'yi Es-Silsile Kapısı önünde gözaltına aldı.

Kaynaklar, Kudüslü kadın aktivistlerin Yahudi yerleşimcilerin Mescid-i Aksa'ya düzenledikleri baskın sırasında tekbir getirdikleri için gözaltına alındıklarını ve işgalcilerce sorguya çekilmek üzere El-Kışla Polis Merkezi'ne götürüldüklerini bildirdi.

İşgalcilerin bu hafta başında Kudüslü kadın aktivistlere çeşitli sürelerde Mescid-i Aksa'dan uzaklaştırma cezaları verdiği kaydedildi.

İşgal çeteler Mescid-i Aksa'nın avlusunda da bir genci alıkoydu ve öldüresiye darp etti. Er-Rahme Kapısı bölgesinde bulunduğu ve Yahudi yerleşimcilerin baskınını aksattığı gerekçesiyle gözaltına alınan gencin Kudüs'teki El-Meskubiyye Polis Merkezi'ne götürüldüğü belirtildi.

Bu arada, işgal çetelerinin yoğun güvenlik önlemleri altında dün sabah Mescid-i Aksa'ya 600'den fazla Yahudi yerleşimcinin baskın düzenlediği açıklandı.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.