Nevzat Tarhan: Fethullah Gülen grubu Nur Cemaati'nden farklı

Nevzat Tarhan: Fethullah Gülen grubu Nur Cemaati'nden farklı

Prof. Dr. Nevzat Tarhan, Fethullah Gülen grubunu ‘Cemaat’ veya ‘Nur Cemaati’ olarak değil de ‘Gülen Cemaati’ olarak tanımlamanın en doğrusu olacağını söyledi.

Akit TV ekranlarında Sabri Balaman’ın hazırlayıp sunduğu Derin Kutu programında konuşan Tarhan, Fethullah Gülen grubunu ‘Cemaat’ veya ‘Nur Cemaati’ olarak değil de ‘Gülen Cemaati’ olarak tanımlanmanın en doğrusu olacağını vurguladı.  Tarhan “Gülen’in şahsi düşünce yapısı ile oluşturulmuştur. Buna ‘Gülenizm demek lazımdır” dedi.

Yüzden fazla Nur Cemaati olduğunu hatırlatan Tarhan, bu yapının profesyonel bir şekilde bugüne nasıl geldiğini “İnsanlarda bir boşluk vardı. İşte ‘Bunlar Allah İçin Uğraşıyorlar’, ‘Bak lider olan kimse evlenmemiş’, ‘hep dünyayı terk etmiş bir kimse’, falan diyerek böyle insanlarda uyanan verme duygusunu kullandılar. Burada ben diğer Risale-i Nur gruplarının hatası olarak gördüğüm şey Fethullah Gülen’in, Bediüzzaman Said Nursî çizgisinden çıktığı zaman ‘yanlış yapıyorsun’ dememesi olarak görüyorum” ifadeleriyle anlattı.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
22 Yorum