Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Ayasofya açıklaması daha

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Ayasofya açıklaması daha

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ayasofya ile ilgili yeni bir açıklama daha yaptı. 

Risale Haber-Haber Merkezi

Erdoğan, Kanal 7, TVNET ve Ülke TV ortak yayınıyla, Sahil Millet Kıraathanesi’nden canlı olarak ekrana getirilen “Cumhurbaşkanı ile Seçim Özel” programına konuk oldu.

Duygusallıkla böyle bir talepte bulunmanın bir anlamı yok

Tekirdağ mitinginde bir vatandaşın Ayasofya’nın ibadete açılması yönünde attığı slogana cevaben verdiği sözleri hatırlatılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yeni Zelanda’daki terör saldırısını gerçekleştiren teröristin internet sitesinde yayınladığı manifestosunda, Türkiye’nin, şahsının yanı sıra Ayasofya’nın da geçtiğini hatırlatarak bir alçağın sözlerinden hareketle duygusallıkla böyle bir talepte bulunmanın bir anlamının olmadığını söyledi.

"Bunun bir götürüsü var, onun bizim için faturası çok daha ağırdır"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ayasofya’nın ibadete açılması konusu ile ilgili şu açıklamaları yaptı: 

“Bu oyunlara gelmeyelim diye, çünkü bunlar da bir tahriktir, bu tahrik unsurlarını bozalım diye özellikle bunun açıklamasını yapmak durumunda kaldım. Zaman zaman da aslında bunu söylüyorum ama başka düşüncelerim de var ama bunlar konuşulmaz, bunlar yapılır. Hani mesela orada bir sergi yapıldı, orada Kur’an tilaveti de yaptık, belli bir bölümünde şu anda namaz da kılınıyor. Bunları da aşmak bizim için sorun değil, aşarız. Ama getirisi, götürüsü nedir, bunu da burada açıklamam doğru olmaz. Bunun bir götürüsü var, onun bizim için faturası çok daha ağırdır. Unutmayalım, şu anda dünyanın çok çeşitli ülkelerinde bizim binlerce camimiz var. Acaba bunu söyleyenler o camilerin başına ne gelir, bunu düşünüyor mu? İşte şu anda kundaklama hareketleri, şunlar, bunlar, birçok şeyler yapılıyor. Bunları düşünmeden söylüyorlar, bunların hesabını yapmadan söylüyorlar. Kusura bakmasınlar, bunlar dünyayı tanımıyorlar, muhataplarını bilmiyorlar. Onun için ben bir siyasi lider olarak bu oyuna gelecek kadar istikametimi kaybetmedim. İslam dünyasının şu anda biz yükünü çekiyoruz, nerede ne oluyor, ne olabilir, bunların hepsini düşünmek zorundayız. Onun için hassas olacağız, dikkatli olacağız.”

ayasofya_banner.jpg

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
15 Yorum