Hem maske tak hem 8 dilde çeviri yap!

Hem maske tak hem 8 dilde çeviri yap!

Japonca, Çince, Korece, Vietnamca, Endonezyaca, İngilizce, İspanyolca ve Fransızca olmak üzere sekiz farklı dile çevirme kapasitesine sahip

Koronavirüs salgınıyla birlikte dünya genelinde maske kullanımı zorunlu hale geldi. Japonya merkezli Donut Robotics şirketi de bu zorunluluğu fırsata çevirerek akıllı maskeler üretmeyi başardı. İletişim ve sosyal mesafeyi kolaylaştırmak için tasarlanan maskeler 8 dilde çeviri yapabiliyor.

Akıllı telefonlara yüklenen bir uygulamayla birlikte C-Face isimli akıllı maske, konuşmalarınızı anlıyor ve istediğiniz dile çevirebiliyor. Bu işlemi yaparken ayrıca üstündeki hoparlörden ses seviyesini de ayarlayabiliyorsunuz.

Akıllı maske, Japonca, Çince, Korece, Vietnamca, Endonezyaca, İngilizce, İspanyolca ve Fransızca olmak üzere sekiz farklı dile çevirme kapasitesine sahip. Maskeyi üreten firmanın CEO'su şu anlık maskenin önündeki deliklerin koronavirüse karşı koruma sağlamadığını söyledi. Ancak bu maskenin önümüzdeki günlerde çok konuşulacağını belirtmekte fayda var.

HaberTürk

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.