Zulüm=İsrail

Zulüm=İsrail

Kış kapıya dayandı. İsrail tarafından evleri yıkılan ve sokakta yaşamaya mahkum edilen Filistinliler, zor bir dönemden geçiyor.

 Filistinliler soğuktan etkilenirken, Siyonist İsrail ise dünyanın dört bir tarafından gelen yardımların Gazze tarafına geçişine mani oluyor. Ruhsatsız olduğu gerekçesiyle yıkımları sürdüren İsrail; haksız gözaltılarla da insanları bunaltıyor
 
Terör devleti İsrail’in Filistin’e yönelik saldırıları devam ediyor. Siyonist İsrail, kış mevsimi yaklaşmasına rağmen ağır bombardımanla evsiz bıraktığı Filistinlilere gelen yardımlara da geçit vermiyor. Yahudiler, Filistin’de yıkılan 100 bin evin tadilatı ve inşaası için Türkiye ve dünyanın çeşitli yerlerinden Filistin’e gelen yardımların kullanılmasını dahi engelliyor.
 
TERÖRÜN TEK PLANLAYICISI İSRAİL
 
Filistin Dostluk Derneği Başkanı Mahmud Sughayer, İsrail’in hem direniş gücünü kırmaya, hem de Filistinlilere ülkeyi terkettirmeye çalıştığını belirtirken; Anadolu Gençlik Derneği Genel Başkanı Salih Turhan ise “İsrail, sadece Filistinlilere karşı yapılanların değil, bölgedeki tüm terör olaylarının planlayıcısıdır” diye konuştu.
 
TERÖRİSTLER EV VE AHIRLARI YAKTI
 
İsrail askerleri, Batı Yaka’da Filistinlilere ait 3 ev ile 4 ahırı yıktı. Halk Direniş Komiteleri Koordinatörü Ratib el-Cebur, yaptığı açıklamada, evlerin ruhsatsız olduğu iddiasıyla İsraillilerce buldozerlerle yıkıldığını söyledi.
 
İsrail askerlerinin Haşemu’d-Derac bölgesi yakınındaki Ummu’l-Hayr beldesine baskın düzenlediğini de dile getiren Cebur, Filistinlilere ait geleneksel fırının yakıldığını, olay esnasında arbede çıktığını kaydetti.
 
Evleri yıkılan Filistinlilerin 1948’den bu yana bölgede ikamet ettiği belirtiliyor.
 
Akit 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.