Zulüm altındaki Müslümanlara duayla destek oldular

Zulüm altındaki Müslümanlara duayla destek oldular

Teheccüd namazında bir araya gelen Müslümanlar kardeşleri için dua etti

Kırıkhan ilçesinde teheccüd namazında bir araya gelen çok sayıda kişi, Suriye, Mısır, Filistin, Afganistan, Irak, Myanmar, Arakan, Bangladeş, Doğu Türkistan ile dünya genelinde baskı ve zulüm altında bulunan tüm Müslümanlar için dua etti.

Kırıkhan Müftülüğü tarafından düzenlenen "Teheccüd Namazı ve Mazlumlara Dua Etkinliğinde Buluşalım" programı kapsamında, çok sayıda kişi gece saatlerinde Merkez Ulu Cami'de bir araya geldi.

Kırıkhan Müftüsü Mekki Solmaz tarafından teheccüd namazının kıldırılmasından sonra Suriye, Mısır, Filistin, Afganistan, Irak, Myanmar, Arakan, Bangladeş, Doğu Türkistan ile dünya genelinde baskı ve zulüm altında bulunan tüm Müslümanlar için dualar edildi. Dua sırasında bazı Suriyelilerin duygulu anlar yaşadığı gözlendi.

Solmaz, gazetecilere yaptığı açıklamada, Suriye'de zulüm altında halka yardım eli uzatmanın hem insani hem de İslami bir görev olduğunu söyledi.

Mazluma yardım edilmesi gerektiğine dikkati çeken Solmaz, şöyle devam etti:

"Suriye'de bir insan ölüyor dünyada bütün insanlık ölüyor. Bütün insanlığı rehin olmaktan kurtarmanın yolu mazluma yardımcı olmaktır. Mazlumun dili, dini, meşrebi, mezhebi, görüşü sorulmaz. Sebepleri ne olursa olsun bugün bütün insanlığın Suriye'deki durum hakkında düşünüp tefekkür etmesi lazım gelmektedir. Bu etkinlikle, maddi olarak yanlarında bulunduğumuz ve bulunacağımız din kardeşlerimizin manen de yanlarında olduğumuzu göstermek istedik. Dualarımız hep mazlum ve mağdur kardeşlerimizle beraberdir."

Etkinliğe katılan Suriyeliler de Kırıkhan halkının her zaman yanlarında olduğunu söyleyerek, teşekkürü bir borç bildiklerini belirttiler

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.