Zulmü Hanzala gibi protesto ettiler

Zulmü Hanzala gibi protesto ettiler

Suriye'nin başkenti Şam'da rejim güçlerinin kuşatması altındaki Yermuk Mülteci Kampı'nda yaşanan dram Gazze'de protesto edildi.

Gazze'de düzenlenen "Yermuk Mülteci Kampı'ndaki Filistinlilerle dayanışma" gösterisine Gazzelilerin yanı sıra çok sayıda siyasetçi de katıldı.

Gazze'deki Filistin hükümeti Kültür Bakanı Muhammed el-Medhun, gösteride yaptığı konuşmada, Filistin Kurtuluş Örgütüne (FKÖ), "Yermuk Mülteci Kampı'nda Filistinlilerin yaşadığı drama son verilmesi için derhal adım atmaları" çağrısında bulundu.

"Filistinlilerin daima tek yürek ve tek vücut olduğunu" ifade eden Medhun, "FKÖ, başta Yermuk Mülteci Kampı'nda olmak üzere dünyanın neresinde olursa olsun Filistinlileri korumakla yükümlüdür" dedi.

Medhun ayrıca, BM ve uluslararası insan hakları örgütlerine de Yermuk Mülteci Kampı'nda yaşanan drama "gözlerini kapatmamaları" ve gerekli yardımların bölgeye ulaştırılması için güvenli bir koridor oluşturulması çağrısı yaptı.

Suriye'de yaklaşık 500 bin Filistinlinin yaşadığı Yermuk Mülteci Kampı, 8 aydan bu yana rejim güçleri tarafından kuşatma altında tutuluyor. Suriye Genel Devrim Konseyi (SRGC) tarafından 5 Mart 2014'te yapılan açıklamada, insani yardım malzemelerinin ulaştırılamadığı kampta açlıktan ölenlerin sayısının 126'ya yükseldiği belirtilmişti.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.