Zulme karşı direnmeliyiz

Zulme karşı direnmeliyiz

Rabia Platformu Sözcüsü Dilipak, "Bizler yeryüzünde Allah’ın halifeleriyiz. Adalet yoksa barış da yoktur. Zulme karşı direnmeliyiz. Haksızlığa boyun eğmemeliyiz çünkü haksızlığa susanlar, dilsiz şeytandır" dedi.

Rabia Platformu Sözcüsü Abdurrahman Dilipak, "Bizler yeryüzünde Allah’ın halifeleriyiz. Adalet yoksa barış da yoktur. Zulme karşı direnmeliyiz. Haksızlığa boyun eğmemeliyiz çünkü haksızlığa susanlar, dilsiz şeytandır" dedi.

Dilipak, Eğitim Bir-Sen Kadirli Temsilciliği'nin Devlet Bahçeli Kültür Merkezi'nde düzenlediği "İslam Toplumunun Türkiye'den Beklentileri" konferansında, Müslümanların birlik ve beraberlik içinde birbirlerine sahip çıkması gerektiğini söyledi.

Müslümanların kurtuluşunu, insanlığının kurtuluşu olarak gördüğünü vurgulayan Dilipak, "Günde 100 insan ölse 12 ayda 36 bin insan ölür. Bu da bir şey mi ki? 19 yıl önce bugün Ruanda'da 3 ayda 1 milyon insan ölmüştü. Yani, 30 yıl Suriye'de her gün 100 insan ölse, 3 ayda Ruanda'da ölen insan sayısı kadar insan edecektir. Ruanda katliamında 2 milyon insan sakat kaldı, 3 milyon insan ülkesini terk etti. Bu ülkenin nüfusu sadece 9 milyondu" diye konuştu.

Allah'tan başka kurtarıcı olmadığını belirten Dilipak, şunları kaydetti:

"Peygamberlerin kurtarıcı gücü yok. Onlar sadece kurtuluşa çağırır. Allah adına verin, veren el alan elden üstündür. Kur'an-ı Kerim'i okuyun. 'Bismillah' diyerek yapılan yardımlara, karşılığını kat kat verir. Bizler yeryüzünde Allah’ın halifeleriyiz. Adalet yoksa barış da yoktur. Zulme karşı direnmeliyiz. Haksızlığa boyun eğmemeliyiz çünkü haksızlığa susanlar, dilsiz şeytandır. Türkiye, çok önemli bir merkezdedir. Tüm bu güçler, ülkemizi İslam medeniyetinin umudu haline getiriyor."

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.