Zuckerberg felaket bölgesini VR ile gezince yüzsüz ilan edildi

Zuckerberg felaket bölgesini VR ile gezince yüzsüz ilan edildi

Kuzey Amerika kıtasında bu yıl büyük kasırgalar meydana geldi. Bu felaketler milyonlarca kişinin hayatını olumsuz etkiledi. Uluslararası yardım kuruluşları ve ünlü simalar felaket bölgelerine giderek oradaki insanlara yardım götürmeye çalışıyor.

Porto Riko geçtiğimiz günlerde büyük bir doğal felaket yaşadı. Dünyanın her yerinden felaket bölgesine insani yardımlar gönderiliyor. Ünlü isimler de bu bölgede yaşanan felaketin en kadar büyük olduğuna dikkat çekmek için destek ziyaretlerinde bulundu. Facebook’un kurucusu ve CEO’su Mark Zuckerberg ise bu ziyareti biraz farklı bir yolla yapmak isteyince tepkileri üzerine çekti.

Facebook’un yeni sanal gerçeklik teknolojisi Spaces kullanıcılarına bir avatar oluşturma şansı veriyor ve 3B karakterinizle sanal gerçeklik gözlüğü takarak istediğiniz yeri ziyaret edebiliyorsunuz. Arkadaşlarınız ile sanal ortamda birbirinizin karakterlerini görerek ve konuşarak gezebilirsiniz.

Mark Zuckerberg kendisi gibi kıvırcık saçlı ve sürekli gülümseyen avatarıyla 360 derecelik bir canlı yayın yaparak Porto Riko’yu ziyaret etti. Zuckerberg’e Facebook’un sosyal sorumluluk projelerinden sorumlu olan Rachel Rubin Franklin eşlik etti.

Zuckerberg’in felaket bölgesine arttırılmış gerçeklik ile yaptığı ziyaret sosyal medyada büyük tepkiler çekti. İşte onlardan bazıları;

"Zuck ciddi ciddi kasırga felaketi turizmi için tuhaf VR teknolojisini canlı yayında tanıtıyor."
"Mark Zuckerberg, Porto Riko'daki korkunç durumdan bir arttırılmış gerçeklik aracılığıyla bahsediyor. 'Orada olduğumuzu hissetmek çılgınca' diyor. Öldürün beni"
"Sanal Zuckerberg, Porto Riko'nun felaket bölgelerini gezerken 'Orada olduğumuzu hissetmek çılgınca.' diyor"

Yeni Şafak

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.