ZTE Axon Elite Türkiye'de!

ZTE Axon Elite Türkiye'de!

Şimdiye kadar Türkiye satışlarını GSM operatörlerimize fason ürettiği telefonlar üzerinden gerçekleştiren, Çin pazarının önemli oyuncularından ZTE yeni akıllısı ile ülkemize kendi markası altında, doğrudan giriş yapıyor.

ZTE Axon Elite ismini taşıyan yeni akıllı telefonu ile küresel çapta açılacak olan ZTE'nin birincil hedef pazarları arasında İngiltere, Fransa, Almanya, İtalya ve İspanya (24 Eylül) yer alırken akabinde ise Türkiye, Rusya, Meksika, Singapur, Malezya, Hong Kong ve Filipinler'de satışa sunulacak.

Türkiye fiyatının ne olacağı henüz belirsiz ama Avrupa'da 420 Avro değer biçilmiş ki muhtemelen bize gelişi 1,750-2,000 TL arasında olacaktır.
 
Vodafone'un geçtiğimiz aylarda ülkemizde satışa sunduğu Smart 6 aslında ZTE'nin Blade S6 modelinin aynısı. Keza örneğin Turkcell'in T50/60 vb. gibi modelleri yahut Avea'nın InTouch serisi de hep ZTE üretimi olan modeller.
Peki (bu fiyata) alınır mı?
Android 5.0 işletim sistemi
154 x 75 x 9.3 mm
5.5 inç (1920x1080) LCD ekran
Snapdragon 810 yongaseti
(+AKM 4961 Hi-Fi ses yongası)
3GB RAM
32GB dahili hafıza + microSD
Çiftli arka kamera (13MP+2MP)
8MP ön kamera
3,000mAh batarya (hızlı şarj)
Parmak izi okuyucusu, göz tarama, sesle kilit açma

zte.jpg

Gördüğümüz gibi bu yukarıdaki özellikleriyle cihazı üst segmente dönük bir orta/üst seviye olarak nitelendirebiliriz. Tabii parmak izi okuyucusu, retina tarama ve sesle kilit açma gibi özellikleri kendisini oldukça benzersiz bir yere konumlandırıyor. Bildiğimiz gibi henüz ülkemizde göz tarama, yahut sesli şifreleme destekli bir model yok. Hatta dünyada da zaten bir elin parmağını geçmiyorlar.

Haliyle bir bütün olarak değerlendirirsek 'mevcut Türkiye koşullarında' 2,000 TL etmez demeyelim de biz olsak bu telefona (ikinci el satış ihtimalini de düşünüp) 2,000 TL vermezdik diyelim.

Ama örneğin tıpatıp aynı telefon Samsung ya da Sony markası altında gelse 2,000 TL ederdi. Bunun sebebi ise ZTE'nin Türkiye marka imajının ana akım rakipleri kadar güçlü olmaması.

Ama kimbilir belki ZTE de bu durumu göz önüne alıp 1,500 TL'ye gelir. O durumda da tavsiye listemizdeki yerini kolaylıkla alır.

yenişafak

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.