Zorunlu iniş yapan uçaktaki 4 kişi kurtarıldı

Zorunlu iniş yapan uçaktaki 4 kişi kurtarıldı

Samsun'da Çarşamba Havalimanı'ndan havalandıktan kısa süre sonra sahile zorunlu iniş yapan eğitim uçağındaki 2'si çocuk 4 kişi, Sahil Güvenlik tarafından helikopterle kurtarıldı.

Samsun'da, Çarşamba Havalimanı'ndan havalandıktan kısa süre sonra sahile zorunlu iniş yapan eğitim uçağındaki 2'si çocuk 4 kişi, Sahil Güvenlik ekibi tarafından helikopterle kurtarıldı.

Edinilen bilgiye göre, Çarşamba Havalimanı'ndan kalkış yapan pilot Semih Güleçyüz (56) yönetimindeki Socata TB10 tipi TC-GYZ eğitim uçağı, havalandıktan kısa süre sonra motorunun arızalanması nedeniyle pist başına yaklaşık 1 kilometre mesafede sahile zorunlu iniş yaptı. 

Burun kısmı suda kalan uçaktan yapılan yardım çağrısı üzerine Sahil Güvenlik Samsun Hava Grup Komutanlığına ait eğitim uçuşu yapan helikopter, 14 dakikada olay yerine ulaşarak sahile indi. Uçaktaki pilot ile Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Havacılık ve Uzay Teknolojileri Uygulama ve Araştırma Merkezi (UZAYTEM) Kalite Müdürü Kıvılcım Ozaner, çocukları Halil (8) ve Yiğit Ozaner (11) helikoptere alınarak Çarşamba Havalimanı'na götürüldü. 

Buradan ambulansla özel bir hastaneye götürülen 4 kişi, sağlık kontrolünden geçirildi. 

Kurtarılanlardan Kıvılcım Ozaner, AA muhabirine, kalkıştan kısa süre sonra motorlarının arızalandığını belirterek, "Pilotumuz sayesinde kontrollü ve başarılı bir iniş yaptık. Hiçbirimizde bir şey yok. Gezi amaçlı uçuş yapıyorduk. Sahil Güvenlik'in başarılı operasyonuyla kurtarıldık. Çok kısa sürede geldiler. Teşekkür ederiz" dedi.

Öte yandan, Vali İbrahim Şahin'in kurtarılanlara geçmiş olsun dileyerek kısa sürede kurtarmayı gerçekleştiren Sahil Güvenlik ekibini tebrik ettiği öğrenildi.

 

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.