Zonguldak'tan Suriye'ye 2 TIR yardım

Zonguldak'tan Suriye'ye 2 TIR yardım

Zonguldak'ta, Suriye Halkıyla Dayanışma Platformu'nca düzenlenen kampanya kapsamında, Suriyelilere 2 tır insani yardım malzemesi gönderildi.

On Temmuz Mahallesi Acılık Caddesi'nde, yardım tırlarının yola çıkarılması öncesi düzenlenen törende konuşan Memur-Sen Zonguldak İl Temsilcisi Kamuran Aşkar, sendikalarının yanı sıra İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı gönüllüleri ile bazı sivil toplum örgütlerince düzenledikleri kampanya kapsamında 2 tır insani yardım malzemesi topladıklarını belirtti.

Elde edilen yardımların Suriyeli mültecilere ulaştırılmak için yola çıkarılacağını ifade eden Aşkar, Suriye'de aç ve susuz kalan yetimlerin yaralarına merhem olmak için bu kampanyayı düzenlediklerini söyledi.

Suriye Halkıyla Dayanışma Platformu Basın Koordinatörü Nesim Taşkıran da AA muhabirine yaptığı açıklamada, Suriye'de yaklaşık 3 yıldır bir vahşetin sürdüğünü vurguladı.

Suriye halkının acılarını dindirebilmek için bölgedeki sivil toplum kuruluşları olarak çalışma başlattıklarını ifade eden Taşkıran, "Yaklaşık 2 haftada toplanan yardım malzemelerini bugün Suriye'ye gönderiyoruz. Biz bir komşu ve Müslüman olarak oradaki kardeşlerimize bir nebze de olsun faydalı olmak istiyoruz. Bütün sivil toplum kuruluşlarına teşekkür ediyoruz. İnşallah 3'üncü tırımızı da önümüzdeki ay içerisinde göndereceğiz" diye konuştu.

Yardım tırı, sivil toplum örgütlerinin temsilcilerinin yanı sıra vatandaşların katıldığı uğurlama töreniyle Suriyeli mültecilere ulaştırılmak üzere dualar eşliğinde yola çıktı.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.