Zonguldak'ta heyelan

Zonguldak'ta heyelan

Kilimli ilçesinde liman sahası için tıraşlama yapılan dağda meydana gelen heyelanda, moloz taşıyan bir kamyon sürücüsüyle toprak altında kaldı.

Kilimli ilçesine bağlı Çatalağzı beldesinde bulunan termik santral firmasına ait liman sahası için tıraşlama yapılan dağda heyelan meydana geldi. Göçük alanından moloz taşıyan bir kamyon sürücüsüyle toprak altında kaldı.

Alınana bilgiye göre, Muslu beldesinde termik santrale ait limanın üst kısmında dağın tıraşlanması sırasında heyelan meydana geldi. Tıraşlama yapılan alandan moloz taşıyan ve plakası ile sürücüsü belirlenemeyen bir kamyon yaklaşık 70 metrelik yükseklikten devrildi.

Kamyonun ön kısmı dağdan kopan toprak ve taş molozlarının altında kaldı. Çevrede çalışanların haber vermesi üzerine olay yerine İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ve sağlık ekiplerine haber verdi. 

Olay yerine gelen AFAD ekipleri, araçta bulunan Halil Birben'i (22) araçtan çıkardı. Sağlık ekiplerince, Zonguldak  Atatürk Devlet Hastanesine kaldırılan Birben'in sağlık durumun iyi olduğu bildirildi. Kamyonda sıkışan sürücünün kurtarılması için çalışmalar devam ediyor. 

Sürücü kurtarıldı

Toprak altında moloz taşıyan kamyonun sürücüsü kurtarıldı.

Alınana bilgiye göre, kamyonun sürücüsü Cemal Erdemir (25), İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ve sağlık ekiplerince, 1,5 saatlik çalışmanın ardından kurtarıldı.

Sağlık ekiplerince, Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Erdemir'in, iki ayağınında kırık olduğu bildirildi. 

Söz konusu kamyondan daha önce çıkartılan yaralı Halil Birben (22), Zonguldak  Atatürk Devlet Hastanesi'ne kaldırılmıştı. 

Muhabir: Ferdi Akıllı

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.