Zolan: Çöpten Elektrik Üretiyoruz

Zolan: Çöpten Elektrik Üretiyoruz

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, çöpten elektrik üretir hale geldiklerini söyledi.

Denizli Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı ile Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından Çatalçeşme Oda Tiyatrosu’nda çevre etkinliği düzenlendi. Etkinliğe Başkan Zolan, Denizli Vali Yardımcısı Ekrem Erdoğan ve vatandaşlar katıldı.

Törende konuşan Zolan, çevreye olan duyarlılık artmaz ve önlem alınmazsa dünyanın yaşanamaz bir hal alacağını ifade etti. Zolan, “Denizli Büyükşehir Belediyesi olarak olağanüstü gayret göstererek öncelikle insana, canlıya ve çevreye olan saygımız adına birçok yatırımlar yaptık. Denizli Büyükşehir Belediyesi olarak Atık Su Arıtma Tesisi ile oradan çıkan suyun balıkçılıkta, tarımda kullanılabilir hale gelmesini sağladık. Bu bizim için çok önemliydi. Bunun yanında hastalıkların yayılmaması, çevreye zarar vermemesi adına çok önemliydi. Bunun da ötesinde atık su arıtmasından çıkan çamurdan Denizli Büyükşehir Belediyesi elektrik üretiyor. Katı atıklarımız düzenli depolama alanı haline geldi. Yani Denizli Büyükşehir Belediyesi çöpten elektrik üretiyor. Hem çöplerin neden olduğu zararlı gazın atmosferimize yayılmasını önlüyoruz hem de enerji elde ediyoruz.” dedi.

Denizli’de doğalgaz kullanımının son yıllarda daha çok yaygınlaştığını ve böylece hava kirliliğinin ciddi oranda önlendiğine belirten Zolan, "Denizli merkezde yüzde 80 doğalgaz kullanımına ulaştı. Ben özellikle evinin önünden doğalgaz geçen tüm vatandaşlarımızdan doğalgaz kullanmasını istiyorum. Bu çevre bilincidir. Bu komşuya saygıdır. Bu şehirde yaşamanın gereğidir. Bizlerin görevi doğalgazı evlerin önünden geçirmektir. Sonrası vatandaşımıza aittir. Vatandaşımızın da o doğalgazı mutlaka ve mutlaka kullanması gerekiyor." diye konuştu.

Konuşmaların ardından öğrenciler tarafından çevre konulu şiirler ve kompozisyonlar okunarak skeç gösterileri yapıldı. Öğrenciler atıklardan yapılan kıyafetlerden oluşturulan giysilerden defile düzenlendi. Ayrıca İsmail Tosunoğlu İş Eğitim Merkezi öğrencileri mehteran konseri verdi. Etkinlik sonrasında vatandaşlara fesleğen fidanı dağıtıldı.

Cihan

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.