Ziyaretçilerini çocukluk yıllarına götüren müze

Ziyaretçilerini çocukluk yıllarına götüren müze

Yaklaşık bin 200 çeşit oyuncağın sergilendiği Antalya Oyuncak Müzesi, küçükler kadar büyüklerin de ilgisini çekiyor. Müze sadece çocukları değil, bir günlüğüne de olsa çocukluk yıllarında çok sevdikleri oyuncaklarıyla "hasret gideriyor"

Bulundukları toplumun ekonomik, kültürel ve siyasi özelliklerini yansıtarak tarihe tanıklık eden oyuncaklar, sergilendikleri müzelerde her kesimin ilgisini çekiyor.

Antalya Büyükşehir Belediyesi Kent Tarihi ve Tanıtımı Dairesi Başkanlığı Müzeler Şube Müdürlüğüne bağlı Antalya Oyuncak Müzesinde de Türkiye'nin yanı sıra çeşitli ülkelerden her dönemin özelliklerini yansıtan oyuncaklar bulunuyor.

Müzede yurt dışındaki antikacılar ve açık artırmalardan toplanan yaklaşık bin 200 çeşit oyuncak beğeniye sunuluyor.

Antalya Oyuncak Müzesi'nden.
Antalya Oyuncak Müzesi'nden.

Hasret gidermek isteyen yetişkinler
Müze sadece çocukları değil, bir günlüğüne de olsa çocukluk yıllarında çok sevdikleri oyuncaklarıyla "hasret gidermek isteyen" yetişkinleri de ağırlıyor. Burada çocukluk anıları canlanan yetişkinler, yıllar sonra yeniden oyuncakların arasında olmanın mutluluğunu yaşıyor.

Antalya Oyuncak Müzesi Birim Sorumlusu Saliha Özdemir İpek, yaptığı açıklamada, yurt içi ve yurt dışından grupların da ilgi gösterdiği müzeyi faaliyette bulunduğu 6 yıllık sürede, 27 bin 146 öğrencinin yanı sıra 5 bin 833 öğretmen, 5 bin 709 emekli ve 17 bin 887 kişinin tam biletle gezdiğini ayrıca 47 bin 413 de "aile bileti" satışı yaptıklarını söyledi.AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.