Zıp zıp Türkiye'de üretildi

Zıp zıp Türkiye'de üretildi

Ordu'nun Kumru ilçesinde bir fındık fabrikasında ´Zıp Zıp´ adı verilen doğal çikolata üretildi.

Uzun süredir AR-GE çalışması yapılan Zıp Zıp, Türkiye piyasası yanı sıra Ortadoğu ve Uzak Doğu piyasasına öncelikli olarak pazarlanacak ardından ise Avrupa´ya satılacak. İçinde bulunan ürünler nedeni ile enerji kaynağı olacağını söyleyen Fındık Fabrikası Sahibi İsmet Erçal ürünün sloganının ´Birinci hoplatır, ikinci zıplatır´ olduğunu söyledi. Erçal, yurt dışında ürünün Kore ve Dubai´de tanıtıldığını ve beğenildiğini belirtti.

Ürün hakkında bilgi veren İsmet Erçal, şunları söyledi: "Yüzde 25 pekmez, elma, armut, üzüm pekmezi kullanıyoruz. Yüzde 2 keçiboynuzu, yüzde 1 arı balı, yapışmasını sağlayan belli bir oranda yumurta akı, bunun derecesini yakalamak için belli bir derecede ısıtıyoruz. Bu sır. Ayrıca içinde azgın teke otu olarak bilinen kişkiş otu var. Doğal bir çikolatadır. Bununda adını Zıp zıp koyduk. Birinci hoplatır, ikinci zıplatır diyoruz"

İsmet Erçal, "AR-GE çalışmalarımız bitti. Bugün ilk üretimi gerçekleştirdik. Öncelikli olarak Türkiye piyasasına vereceğiz. Yurt dışından ise Dubai ve Kore´den talep var. Bu mamulün önceden göstermiş ve beğeni kazanmıştı. Avrupa ve Arap ülkelerine de pazarlamayı düşünüyoruz" dedi.

Haberler

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.