Zihinsel engelli genç umreye gitmek çalışıyor

Zihinsel engelli genç umreye gitmek çalışıyor

Diyarbakır’ın Sur ilçesinde yaşayan 18 yaşındaki zihinsel engelli Mehmet Pekdemir, umreye gidebilmek için 2 yıldır çalışarak para biriktiriyor.

Merkeze bağlı Sur ilçesinde ikamet eden 18 yaşındaki zihinsel engelli Mehmet Pekdemir, Beyaz Ay Derneği'nin öncülüğüyle Yenişehir Kaymakamlığı'nın desteklediği kursta deri çanta, kemer ve tablo eğitimi aldı.

Yaptığı çantaları satarak kazandığı parayı umreye gitmek için biriktirdiğini söyleyen Pekdemir, "Başbakan Ahmet Davutoğlu bana yardım etsin. Çok seviyorum kendilerini ve benim kutsal toprakları görmem için ellerinden geleni yapsınlar. Çanta yaparak meslek öğreniyorum. Hocalarımız bizi yönlendirerek yapmamızı istiyorlar. Bizde uygulayarak yapıyoruz. Özürlülere sahip çıkılsın bizleri üzmesinler. 

Engelliyim ama 2 yıldır paramı toplayıp umreye gitmek için birikim yapıyorum. Akşama kadar alnımın teri ile bu işi yapıyorum. Tek bir dileğim var oda umreye gitmek. Başbakan Ahmet Davutoğlu’nu çok seviyorum sesimi duysun. Toprağı koklayıp görmek istiyorum. Para pul istemiyorum sadece tek temennim umreye gitmek. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan Davutoğlu sesimi duysun bana yardım etsin" dedi.

iha 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.