Zeytinyağı talebi ‘kamu spotu’ ile arttırılacak

Zeytinyağı talebi ‘kamu spotu’ ile arttırılacak

Türkiye'nin ilk zeytin ve zeytinyağı fuarı olan Olivtech 2015-5. Zeytin, Zeytinyağı ve Teknolojileri Fuarı, Fuar İzmir'de açıldı.

Aynı yerde eşzamanlı olarak 6. Ekoloji Fuarı da ziyaretçilerle buluştu. Olivtech'te iç tanıtım faaliyetleri için yerini alan Zeytin ve Zeytinyağı Tanıtım Komitesi (ZZTK), ziyaretçilere zeytinyağı tadımı da yaptırdı. ZZTK Başkanı Mehmet Kadri Gündeş, iç talebi kamu spotu ile arttırmayı hedeflediklerini söyledi. 

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun da katıldığı açılış töreninde konuşan Gündeş, "ZZTK olarak, beşincisi yapılan Zeytin, Zeytinyağı ve Teknolojileri Fuarı'na üst üste ikinci defa katılıyoruz. Fuarın ilk gününde standımızı İran, Çin, Güney Kore gibi farklı ülkelerden alıcılar ziyaret etti. Ayrıca fuardan önce gerçekleştirilen açılış töreni sırasında Uluslararası Zeytin Konseyi ve söz konusu konseyin ülkemizdeki sekreterya faaliyetlerini gerçekleştiren Gümrük ve Ticaret Bakanlığı yetkilileriyle verimli görüşmeler yaptık." diye konuştu. Zeytin ve zeytinyağı sektörünün, 2023 yılında 650 bin ton zeytinyağı ve 1 milyon 200 bin ton sofralık zeytin üretimine ulaşmayı hedeflediğini kaydeden Gündeş, şöyle devam etti: "Sektörümüzdeki üretimin katma değere dönüşmesi için güçlü bir iç piyasa gerekiyor. Bu bağlamda ZZTK olarak, iç tanıtıma da dış tanıtım kadar önem veriyoruz. Fuarlara katılıyor, alım heyetleri düzenliyoruz. Zeytin ve zeytinyağının sağlıklı yaşam için gerektiğini, hem iç hem dış piyasada anlatmaya çalışıyoruz." dedi.

'KAMU SPOTU 230 TV VE 93 RADYO KANALINDA YAYIMLANIYOR'

ZZTK öncülüğünde sektörün güç birliği yaptığına da değinen Mehmet Kadri Gündeş, "Kamu spotu çalışmalarına RTÜK’ten onay aldık. Bu sayede zeytin ve zeytinyağı tüketiminin artmasını amaçlıyor, gelecek kuşakların sağlıklı gelişimlerine katkıda bulunmak istiyoruz. RTÜK onayınan sonra zeytin ve zeytinyağı kamu spotumuz, 230 televizyon ve 93 radyo kanalında yayımlanmaya başladı. Söz konusu kamu spotu filmimizi, fuar sırasında standımızda ziyaretçilerle paylaşıyoruz. Yine fuar sırasında standımızı ziyaret eden tüketicilere, Uluslararası Zeytin Konseyi tarafından akredite edilen Aydın Ticaret Borsası Laboratuvarı Tadım Paneli üyelerince zeytinyağı tadım eğitimi verilmektedir." şeklinde konuştu.

cihan

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.