Zeybekci: Türkiye vesayetçilerin elinden kurtulacak

Zeybekci: Türkiye vesayetçilerin elinden kurtulacak

Ekonomi Bakanı Zeybekci, 16 Nisan'da yapılacak halk oylamasına ilişkin, "Bu referandumdan sonra Türkiye'de her şey daha normal olacak. Türkiye vesayetçilerin elinden kurtulacak." dedi.

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, 16 Nisan'da yapılacak halk oylamasına ilişkin, "Bu referandumdan sonra Türkiye'de her şey daha normal olacak. Türkiye vesayetçilerin elinden kurtulacak." dedi.

Bakan Zeybekci, Van programı kapsamında, partisinin Kazım Karabekir Caddesi'ndeki seçim bürosunun açılışında yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Binali Yıldırım'ın selamlarını getirdiğini belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye'yi IMF'nin elinden, IMF'nin gönderdiği ekonomi bakanlarından kurtardığını, ülkeyi bir baştan bir başa duble yollarla donattığını anlatan Zeybekci, "Van depreminden sonra Van'ı yeniden inşa eden, yeniden bir Van şehri kuran kim? Allah ondan razı olsun. Siyasilere, millete nasıl hizmet edileceğini öğretti. Milleti efendi yerine koydu ve milletin önünde devlete düğme ilikletti. Kimdir bu büyük lider? Allah başımızdan eksik etmesin. Allah ona sağlık sıhhat versin." ifadesini kullandı.

"Referandumdan sonra her şey daha normal olacak"

"Şimdi yedi düvele bakıyoruz. Yedi düvelin okları kime? Bütün düşmanların, bütün fitnenin, Türkiye'nin ileri gitmesini istemeyen herkesin okları Recep Tayyip Erdoğan'a. Demek ki doğru adam kim? Recep Tayyip Erdoğan. Öyleyse durmak yok." diyen Zeybekci, sözlerine şöyle devam etti:

"Birileri gelecek meydanlarda sokaklarda habire yalan söyleyecek. Onların işi yalan, onların işi iftira. Bu referandumdan sonra Türkiye'de her şey daha normal olacak. Türkiye vesayetçilerin elinden kurtulacak. Onların karın ağrısı ne biliyor musunuz? Türkiye'de siyaset normalleşecek. Hem sağ hem sol ikisi de ortada millete daha çok hitap ettiği için o uçtakiler yok olacaklar. Şimdi yüzde 25'lik parti var ya onun başındakinin aklı kesmiyor. Onun hayalinden bile geçmiyor yüzde 50 oy alarak iktidara gelmek. İnşallah CHP de ondan kurtulacak Allah'ın izniyle. Normalleşecek memleket merak etmeyin."

"Bizi bölemeyecekler, bizi yıkamayacaklar"

Bakan Zeybekci, şu anda dünyanın 16. büyük, Avrupa'nın 6. büyük ekonomisinin Türkiye olduğunu anımsattı.

Bütün afetlere ve 15 Temmuz ihanetine rağmen Türkiye'nin dimdik ayakta olduğunu vurgulayan Zeybekci, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Onun için zaten birileri kuduruyor. Onun için zaten Türkiye'ye hep beraber saldırıyorlar. Kudursalar da köpürseler de Türkiye yoluna devam edecek. Bizi bölemeyecekler, bizi yıkamayacaklar. Allah'ın izniyle Türkiye hedeflediği yere gidecek. 'Türkiye dünyanın ilk 10 ekonomisinden biri olsun' diyorsak, 16 Nisan'da ne diyoruz ? Türkiye'de bir çakıl taşı bile hainlerin eline gitsin istemiyorsak... '16 Nisan'da Türkiye'de bayrak inmesin' diyorsak, 'Ezan dinmesin' diyorsak, 16 Nisan'da ne diyoruz? Türkiye şu anda Avrupa'nın 6. büyük ekonomisi, 'Avrupa'nın ilk üç ekonomisinden birisi olsun, başı dik olsun, alnı açık olsun' diyorsak, 16 Nisan'da ne diyoruz? Evet. Sadece 'evet' demek yetmiyor."

"Türkiye yoluna devam edecek"

Referandumun, Türkiye'nin milli ve memleket meselesi olduğunu aktaran Zeybekci, sözlerini şöyle tamamladı:

"Bu, AK Partililerin meselesi değil. 16 Nisan'da biz AK Parti'ye oy istemiyoruz. 16 Nisan'da cumhurbaşkanı seçmiyoruz. 16 Nisan'da Türkiye'nin bugüne kadar başına gelen bütün hastalıklardan kurtulduğu, bütün mikropların çıktığı, bu sistemin en zayıf çukurunu hep beraber millet olarak kapatıyoruz. Parti seçmiyoruz. Bu anayasa değişikliğinde size diyecekler ki 'efendim tek adam'. Size diyecekler ki 'diktatör'. Bakın bu anayasa değişikliği, Recep Tayyip Erdoğan bugüne kadar bu ülkede güçlü bir iktidarı Türkiye'ye gösterdi. Tarihte ilk defa bu kadar uzun süreli tek başına iktidar. Bu anayasa değişikliğinin asıl amacı Recep Tayyip Erdoğan'dan sonrasını garanti altına almaktır. Bir daha bu hastalıklardan Türkiye'nin muzdarip olmaması için bu değişikliği yapıyoruz. Hiç merak etmeyin. Onlar ne derlerse desinler, Türkiye yoluna devam edecek. Ama geleceğin Türkiyesi'nde o fitneler olmayacak, bu milletin beraberliği olacak. Bu milletin birlik ve beraberliği olacak. Allah'ın izniyle her şey güzel olacak."

Bakan Zeybekci, açılışı yapılan seçim bürosunun ülkeye, vatana, millete ve Van'a hayırlı olması temennisinde bulundu.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.