Zemzem'in merak edilen yolculuğu

Zemzem'in merak edilen yolculuğu

Suudi Arabistan'ın Mekke şehrine Kral Abdullah zamanında kurulan ve yaklaşık 5 senedir faaliyet gösteren zemzem fabrikası kapılarını habercilere açtı.

Hijyene dikkat edilen fabrikada, içeri giren habercilere yüz maskeleri verildi.

Suudi Arabistan'ın Mekke şehrinde kurulmuş olan 'Kral Abdullah Zemzem Projesi' yaklaşık 5 yıldır hizmetlerini sürdürüyor. Daha önceleri hacıların boş bidonlar ile girdikleri zemzem kuyrukları tarihe karıştı. Artık hacılar, hazır ambalajlanmış zemzem sularını rahatça temin edebiliyor. 

Kral Abdullah'ın zamanında kurulan fabrikanın üretim bölümü uluslarası birçok haberciye kapılarını açtı. Haberciler fabrikanın içerisinde zemzem suyunun nasıl bidonlara doldurulduğu ve satışa hazır hale nasıl getirildiğini kaydetti. Habercilere fabrika gezdirildikten sonra açıklamalarda bulunan Kral Abdullah Zemzem Projesi Müdürü Sayit el-Vadii, yaklaşık 550 bin bidon zemzemin, hacıların memleketlerine gitmeden onlardan önce memleketlerine gönderildiğini söyledi.

El-Vadii sözlerine şöyle devam etti: “Günlük üretim kapasitesi 200 bidon olan fabrikamız, yaklaşık 5 yıl önce faaliyete geçti. Elbette Ramazan ve hac döneminde kapasitemiz ve üretimimiz artıyor. Şimdiye kadar hac öncesi 550 bin bidon zemzemi gönderdik. Ayrıca proje kapsamında Mescid-i Haram (Kabe) ve Mescid-i Nebevi'ye zemzem suyu pompalıyoruz. Hacı adaylarımız ve hacılarımız buradan rahatça sularını içebiliyor.” 

GÜNCEL ZEMZEM SUYU FİYATI: 10 LİTRESİ 4 TL

Zemzem fiyatları hakkında da bilgi veren el-Vadii, 10 litrelik bidonu 5 riyal (yaklaşık 4 TL), havaalanında ambalajlanan 10 litrelik zemzem suyunu ise 9 riyalden (yaklaşık 7 TL) satıldığını belirtti.

CİHAN

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.