Zemzem suyunun fazileti, özellikleri ve bereketi / Prof. Dr. Mustafa Nutku

Prof. Dr. Mustafa Nutku'nun yazısı

Orucun mümkünse hurma ile hurma yoksa, su ile açılması tavsiye edilmiştir.

Yeryüzündeki en kıymetli su ise, Mekke'de, Kâbe'nin güney doğusunda, Kâbe'ye yirmi metre kadar uzaklıkta, Hacer-i Esved'in tam karşısında bulunan Zemzem kuyusunun suyudur. Buna "İsmail Kuyusu" da denilir. Hz. İbrahim ve Hz.Hâcer'in oğlu Hz. İsmail ile ilgili 4000 yıllık bir tarihçesi vardır.

Zemzem suyunun fazileti, özellikleri ve bereketinden bir kitap hacminde ancak bahsedilebilir.

Burada, böyle kıymetli bir suyla orucunu açmak isteyebilecekler için onun özelliklerinden sadece birinden kısaca bahsedilecektir:

Alman bilim adamı Dr. Knut Pfeiffer, bir miktar Zemzem suyu bulup içmiş. 35 dakika sonra da rahatladığını hisseden Dr. Pfeiffer, şaşırtıcı bir gerçekle karşılaşmış. Zemzem'in mayalama özelliği bulunduğunu, bu özelliğiyle bile şifa kaynağı olduğunu tespit etmiş olan Dr. Pfeiffer şöyle diyor:

"Bu su her şart altında değişmiyor ama değiştiriyor. Çok hayret verici bir deney yaptım. Bir damla Zemzem suyuna yüz damla başka içme suyu karıştırdım; sonuçta gördüm ki suyun hepsi Zemzem'e dönüşmüş. Sonra bir damla Zemzem'e bin damla başka içme suyu karıştırdım; hepsinin Zemzem'e dönüşmüş olduğunu gördüm. Zemzem’de hiçbir suda görünmeyen şöyle bir özellik de var. İlave edildiği başka içme sularının özelliğini değiştiriyor; fakat kendisi değişmiyor."

Onun Zemzem suyu ile ilgili bu tesbiti doğruysa, her Ramazan ayında, bilhassa aile efradıyla birlikte oruç açmaya yetecek kadar Zemzem suyu bulamayacak olanlar, az miktardaki Zemzem suyunun başka içme sularını mayalayabilmek özelliğinden istifadeyle Zemzem ile oruç açmış olabilirler.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.