Zekat köprüsüne bir köprü olmak en büyük bir ihsan

Zekat köprüsüne bir köprü olmak en büyük bir ihsan

ÇARE Yardımlaşma ve Kalkınma Derneği'nin iftar programı hayırseveleri bir araya getirdi

Risale Haber - Ömer Çelebi'nin haberi
 
ÇARE Yardımlaşma ve Kalkınma Derneği'nin iftar programı hayırseveleri bir araya getirdi. İstanbul Dilruba restorantta düzenlenen programa gazeteciler, cemaat temsilcileri ve hayırseverler katıldı.
 
Dernek Başkanı Mehmed Südlü, Çare Gönüllülerinin varlık adına herşeyi, Allah'ın ihsanından ibaret gördüklerini söyledi. Südlü, "İhsan etme emrini de, o ihsanı yapabilecek hissiyatı da ayrı ayrı ihsanlar olarak anlıyoruz. Muhsin kullarının ihsanlarını muhtaçlara ulaştırmak ve bu vesileyle o zekat köprüsüne bir köprü olmayı da en büyük bir ihsan addediyoruz. Çare Derneğine verdikleriyle hayru hasenat faaliyetlerinde yardım edenler elindeki değerleri 'infak et!' emrine münasip infak edip verirken, bu ihsana karşılık bir ihsanla mukabelede bulunmakta ve inandığını pratikte de göstermiş olmaktadırlar" dedi.
 
Peygamber Efendimizin (Asm) “Zekat, islamın köprüsüdür” hadisini hatırlatan Südlü, "Hayat-ı içtimaiyyede insanlar, milletler ve topluluklar gelirce farklı farklı yaratılmışlardır. Bu farklılıklar arasında zekat ile bir köprü kurmak mümkündür. Zira zekat zengini fakirin yanına, fakiri de zenginin yanına yaklaştıran en önemli ve en latif bir vesiledir. Zira İslam “sen çalış ben yiyeyim” veya “ben tok olduktan sonra başkası açlıktan ölse bana ne!” gibi bencil ve hodendiş anlayışları temelinden reddetmek suretiyle toplumun veya toplumların alt ve üst tabakası arasında doğabilecek olumsuzlukların önünü, daha işin başındayken almakta ve üst tabakanın şefkatli tavırlarına alt tabakadan saygı ve muhabbetle mukabelenin doğabileceği zemini göstermektedir" şeklinde konuştu.
 
Programa skype üzerinden canlı yayınla Filipinler, Uganda, Malawi, Kenya ve Pakistan gibi bir çok ülke temsilcileri ile bağlantı kurulup buradaki çalışmalar anlatıldı.
 
20140710_212345-02.jpg20140710_213412-03.jpg20140710_213558-05.jpg
20140710_214350-07.jpg

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.