'Zahide Nine' son yolculuğuna uğurlandı

'Zahide Nine' son yolculuğuna uğurlandı

Gezi olayları sırasında Vatan Caddesi'nde basın açıklaması yapmak isteyen gruba tepki gösteren ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın o dönem yapılan mitinglerde övgüyle bahsettiği, Zahide Özay için Küçükçekmece'de cenaze töreni düzenledi.

Gezi olayları sırasında Vatan Caddesi'nde basın açıklaması yapmak isteyen gruba tepki gösteren ve o dönemde Başbakan olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yapılan mitinglerde övgüyle bahsettiği, "Zahide Nine" lakaplı Zahide Özay (74), böbrek yetmezliği nedeniyle tedavi gördüğü hastanede vefat etti.

Dün Vefat eden Özay için Küçükçekmece Atakent Mahallesi Hacı Ömer Çetinsaya Camisinde, ikindi namazını müteakip, cenaze töreni düzenlendi. Tören öncesi Özay'ın kızı Tüzün Atlı, taziyeleri kabul etti.

Kılınan cenaze namazı ve helallik alınmasının ardından Özay'ın naaşı omuzlara alınarak İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne ait cenaze aracına kondu.

Burada basın mensuplarına açıklamada bulunan Atlı, Gezi olayları sırasında annesinin bir gruba tepki verdiğini hatırlatarak, "Annem, Gezi olayları darbe girişiminde vandalların karşısında dik durarak, eğilmeyerek, onların tahkirlerine boyun eğmeyerek, başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere gerçek vatan ve millet sevdalılarının sevgi, saygı ve takdirini kazanmıştır." ifadelerini kullandı.

"Allah Zahide annemize rahmet etsin"

Atlı, annesinin dik duruşlu, naif, güzel şeyler öğreten bir insan olduğunu söyledi.

Cenaze törenine katılan AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk, Özay'ın vefatı nedeniyle üzüntüsünü ifade ederek, Zahide Özay'ın yürekli bir kadın olduğunu belirtti. Özay'ın geride bir evlat bıraktığını anlatan Külünk, "Onun evladı bu millete emanettir. Zahide annenin ruhu, yüce gönüllülüğü, bu topraklara sevdası, Cumhurbaşkanımıza olan bağlılığı ve Cumhurbaşkanımızla duygu dünyasının bütünleşmesi aslında 15 Temmuz gecesi bir kez daha bu topraklarda ikinci Çanakkale olarak vücut buldu. Allah Zahide annemize rahmet etsin." diye konuştu.

Külünk, Zahide Özay'ın adının yaşatılması gerektiğine vurgu yaparak, adının çeşitli yerlere verilmesini ve adına etkinlikler yapılması talebinde bulundu.

"Onun Gezi olayları sırasındaki o duruşu gerçekten çok anlamlıydı"

AK Parti İstanbul Milletvekili Halis Dalkılıç da Zahide Özay'ın sembolleştiğini kaydetti. Özay'ın vefatı nedeniyle üzüntüsünü dile getiren Dalkılıç, "Allah rahmet etsin. Onun Gezi olayları sırasındaki o duruşu gerçekten çok anlamlıydı. 15 Temmuz'un ilk itirazını o gün Zahide ninelerimiz göstermişlerdi. Gezi kalkışmasında o milletinin yanında olmuştu, bu ülkenin yanında. O kalabalığa aldırmadan, yiğitçe dik duruşunu göstermişti ve o dik duruşunun gereği olarak da tüm Türkiye'nin yüreğinde taht kurmuştu. Böyle annelerimiz, kardeşlerimiz, ninelerimiz, 15 Temmuz kahramanları varken bu ülkenin beraberliği devam edecektir." şeklinde konuştu.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.