Zabıta Ekipleri Yaka Kameralı Denetimlere Başladı

Zabıta Ekipleri Yaka Kameralı Denetimlere Başladı

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde Belediye Zabıta Müdürlüğü ekipleri, yaka kamerası ile denetimlere başladı. 20 zabıta memuru yakasına taktığı kamera ile yaptığı denetimleri ve karşılaştığı sorunları kameraya kaydedecek.

Kdz. Ereğli Belediyesi Zabıta Müdürlüğü yaka kameralı denetim uygulamasına geçti. Uygulama kapsamında 20 zabıta ekibi gün boyu yaptıkları denetimleri yakalarına takılan kameralarla gerçekleştirecek. Ereğli kapalı pazaryerinde ilk denetimlerini gerçekleştiren zabıta ekiplerinin yeni uygulaması pazarcı esnafını da memnun etti. Pazaryeri esnafından Fehmi Taşkın, zabıta ekiplerinin yaka kameralı denetim uygulamasının kendilerini de memnun ettiğini belirterek vatandaşların yaşadığı sorunların birebir zabıta tarafından kayıt altına alınacağını söyledi. Esnaf, uygulamanın geliştirilerek devam ettirilmesini istedi.
 
Zabıta Müdürlüğü’nün bağlı olduğu Kdz. Ereğli Belediye Başkan Yardımcısı Alptekin Dursun, yaka kameralı denetimlerle özellikle adliyelik olayların çözümünde rahatlama yaşanacağını söyledi. Kameraların HD özelliğinde 4 saat boyunca kesintisiz çekim yaptığını ifade eden Dursun, "Ereğli Belediyesi Zabıta Müdürlüğü'nde görevli zabıtalarımıza 20 adet güvenlik ve destek hizmetlerinde kullanabilmek amacıyla 20 adet yaka kamerasını aldık. Arkadaşlara dağıttık. Bunları almamızdaki gayemiz daha önceden bu yana zabıta ve vatandaşlarımız arasında yaşanan problemlerle ilgili bazı değerlendirmelerde bulunduk. Bunların sonucunda da aradaki şikayetler, denetim sonucunda olan adliyelik olaylarla ilgili olarak çalışma yaptık. Bu çalışma sonunda da hukuksal çerçevede de bunların dava konusunda bize yol gösterici olacağı kanaatine vararak yaka kameralarını aldık. Bunları da bugün itibariyle kullanmaya başladık. Tabi bunun özel hayatın gizliliğini kapsayacak durumlardan kendimizi saklıyoruz. Bu konuda arkadaşlara gerekli bilgiyi verdik. Bunları çekim yaparken vatandaşlarımıza memur arkadaşlarımız çekim yapmadan önce çekim yapacaklarına dair uyarıda bulunacaklar. Bunlar 12 mega piksel HD görüntü kalitesinde 4 saat kesintisiz hizmet, çekim yapabilmektedir. Arkadaşlarımıza faydalı olur amacıyla kurduk. Hayırlı olsun" dedi.
 
Haberler 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.