Yüzyıllık haritalar güncelleniyor

Yüzyıllık haritalar güncelleniyor

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışmayla, 1925'ten itibaren oluşturulan haritalar güncel ölçeklere uyumlu hale getiriliyor.

Tapu ve Kadastro Şanlıurfa Bölge Müdürü Cengiz Yıldırım, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'nin tarım alanlarının önemli bir kısmının Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde yer almasından dolayı mülkiyet hareketlerinde yoğunluk yaşandığını söyledi.
Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünün bilgi sistemini hayata geçirdiğini anımsatan Yıldırım, elde edilen bilgilerinin veri sisteminde toplanarak vatandaşa ulaştırıldığını aktardı.
Cumhuriyetin ilk yıllarından itibaren oluşturulmaya başlayan haritaların eşleştirilmesine yönelik ciddi bir faaliyet yürüttüklerine vurgulayan Yıldırım, "Kadastro çalışmalarının ilk başladığı 1925 yılından bu yana oluşturulan kadastro haritaların tamamını biz aynı ölçekte ve sistemde uyumlu hale getiriyoruz. Çünkü 1925 yılından beri farklı ölçek ve sistem kullanılmış. Haritaları tek bir sistem içerisinde toplamaya çalışıyoruz" dedi.

"Yüzde 94'ü tamamlandı"

Çalışmalar tamamlandığında e-devlet üzerinden tüm vatandaşların kullanımına açılmasının planlandığını anlatan Yıldırım, "Türkiye çapındaki çalışmaların yüzde 94'ü tamamlandı. Geri kalan kısmı ise kısa bir sürede bitirmeyi planlıyoruz" dedi.
Yıldırım, sadece teknolojik imkanlara rağmen kullanılma kabiliyetini yitiren paftaların güncellendiğini anımsattı.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.