'Yüzyılın en büyük ayıplardan biri Suriye’de yaşanıyor'

'Yüzyılın en büyük ayıplardan biri Suriye’de yaşanıyor'

İltica ve Göç Araştırmaları Merkezi (İGAM) Başkan Yardımcısı Metin Çorabatır, "Son yüzyılda yaşanan en büyük ayıplardan biri Suriye’de yaşanıyor." dedi.

Moral FM’de yayınlanan Sabah Gündemi programına konuk olan Çorabatır, Suriye'de yaşanan olayları değerlendirdi. Uluslararası kamuoyunun vicdanını sarsan fotoğrafların yayınlanmasıyla yaşananların bir kısmının yansıdığını ifade eden Çorabatır, "Suriye’de çatışmanın ortasında kalmanın ötesinde açlık ve hastalık var. Özellikle mülteci sayısının artışıyla inanılmaz kötü şeyler yaşanıyor ancak yansımıyor." diye konuştu.

Cenevre 2 Toplantısı'ndan başarısa hemen cevap alınamayacağını ifade eden Çorabatır, "Kamuoyu oluşması açısından önemli ancak Esed rejiminin yönetimi devretmeyi düşünmediği yönünde demeçler verdiği gerçeği de söz konusu. Bir orta yol, geçici hükümet yolu bulunursa çözüme doğru gidilir. Bosna’da yaşananlar 6 yıl sürdü ve bitti bu kadar acı yaşanmadan Suriye’deki acıları da bitirecek ciddi adımlar atılmalıdır." tavsiyesinde bulundu.

Cihan

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.