Yüzde yüz Hidrojen yakıtlı ilk kamyon

Yüzde yüz Hidrojen yakıtlı ilk kamyon

İlk defa yüzde 100 hidrojen yakıtıyla çalışacak kamyon için kollar sıvandı. Sıfır emisyon oranına sahip kamyon, 300 beygir gücünde olacak.

ULEMCo ve Innovate ekipleri tarafından geliştirilecek kamyon bir ilk. Çünkü dünyanın ilk kez, yüzde 100 Hidrojen yakıtı ile çalışacak kamyon olma özelliğine sahip olacak. Çevreye zararı az ve petrol türevlerine göre daha verimli olmasıyla bilinen Hidrojen yakıtı sayesinde, sıfır emisyonlu bir kamyon tasarlanması planlanıyor.

Volvo’nun en güçlü kamyonlarından olan FH16 modeli üzerinde çalışacak olan ekip, kamyonun en ağır sevkiyatlarda bile doğaya saygılı olacağını söylüyor. Ekibe göre geliştirecekleri kamyon, diğer hidrojen yakıtlı araçlardan farklı.

Çünkü diğer hidrojen yakıtlı araçlar çevreye az da olsa zarar verebiliyorken, Mega Düşük Emisyon kamyon ile çevreye verilecek zararın oranı sıfır düşürülmesi amaçlanıyor.

En az 300 beygir gücünde olması planlanan kamyonun, 17 kilo hidrojen yakıt tankının tam dolu haliyle 300 km yol gidilebileceği söyleniyor.

Yeni Şafak

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.