Yüzde 85'i tamamlanan yeni Mevlana Hastanesi Eylül'de hizmete açılacak

Yüzde 85'i tamamlanan yeni Mevlana Hastanesi Eylül'de hizmete açılacak

Yapımına 2012 martında başlanan Mevlana Üniversitesi (MÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi inşaatının yüzde 80'i tamamlandı.

 Konya'nın merkezinde Aydınlıkevler semtinde yapılan 50 milyon dolar maliyetli dev sağlık tesisinde inşaat son aşamaya geldi. İkisi katlı otopark olmak üzere toplam 3 bodrumla birlikte 17 katlı inşa edilen yeni hastane, Konya'nın ve bölgenin en büyük, en modern tıp fakültesi hastanelerinden biri olacak.

MÜ Tıp Fakültesi Hastaneleri Koordinatörü Prof. Dr. Sıddık Ülgen, Başhekim Doç. Dr. Mehmet Borazan ve inşaatın teknik sorumlusu Yakup Aksakal, ulusal ve yerel basının temsilcilerine, inşaatı tamamlanma aşamasına gelen yeni hastane binasını gezdirdi. Gezi esnasında yeni hastane hakkında bilgi veren Prof. Dr. Sıddık Ülgen, "42 bin 500 metrekare kapalı alana sahip yeni hastane binası, en son teknolojiyle donatılarak akıllı bina konseptinde inşa ediliyor. Yeni hastanemiz, onkoloji ünitesinden nükleer tıp merkezine, tüp bebek merkezinden VIP- check-up ünitesine kadar birçok farklı birimin yanı sıra 100’den fazla poliklinik, 14 ameliyathane, 300 kişilik konferans salonu ve 400 hasta yatağıyla adına yakışır büyüklükte ve nitelikte olacak. Bölgemizin hem sağlık ihtiyaçlarını karşılayacak hem de konfor beklentisini daha üst seviyeye çıkaracak biçimde tasarlanan yeni hastanemiz, yurt dışından birçok hastaya da şifa dağıtılmasında aracı olacak. Hizmete girdiğinde üstün kalitede hizmet vermesinin yanı sıra başta doktor ve hemşire yetiştirecek olan merkezimiz, bölgede referans hastane olarak hizmet verecektir. Alışılmış sağlık hizmeti anlayışına farklı bir boyut kazandıracak olan Mevlana Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi, Eylül ayında hizmete açılacak." dedi.

Yeni hastane hakkında teknik bilgiler veren teknik sorumlu Yakup Aksakal ise hastanenin şehir merkezinde ana arter üzerinde 17 bin metrekarelik arsa üzerinde, 42 bin metrekare kapalı alana ve 400 yatak kapasitesine sahip olduğunu ifade etti. Aksakal'ın verdiği bilgilere göre, monoblok ve akıllı bina konseptindeki hastanede, merkezi iklimlendirme ve sterilizasyon sistemi sayesinde her mekan tıbbi gereklilik kadar havalandırılacak. Poliklinik, yani ayakta teşhis ve tedavi ve sosyal hizmetlerin tümünün çözüldüğü podyum binada 100’den fazla poliklinik, onkoloji ünitesi, güzellik-estetik merkezi, VIP-check-up ünitesi, 14 ameliyathane, yoğun bakımlar, radyoloji, nükleer tıp, anjiyo ünitesi, Tüp Bebek Merkezi, laboratuvarlar, kafeteryalar, 250 kişilik yemekhane ve 300 kişilik konferans salonu bulunacak. MÜ Tıp Fakültesi Hastanesi normal ve yoğun bakım olmak üzere 400 yatak kapasiteli olacak. Ayrıca diyaliz, acil, anjiyo, tüp bebek, gastroenteroloji ve diğer bazı birimlerde 100’den fazla gözlem ve hasta hazırlık yatakları olacak. Hastaneyi oluşturan binalardan birinin çatısına yapılacak helikopter pisti sayesinde havadan nakil edilecek acil hastalara da sağlık hizmeti verilecek.

Cihan

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.