Yürüyen balık bulundu

Yürüyen balık bulundu

Yüzgeçleri ayak gibi olan balık, deniz tabanındaki mikroorganizmaları yiyerek

Amerika Birleşik Devletleri'nin Florida eyaletinden başlayıp Meksika'nin Yucatan eyaletinde son bulan Meksika Körfezi'nde yürüyen bir balık türü keşfedildi

Meksika Körfezi’nde, yeni bir yürüyen balık türü keşfedildi. Gazete Habertürk'te yer alan habere göre yüzgeçleri ayak gibi olan balık, deniz tabanındaki mikroorganizmaları yiyerek yaşıyor. 4 yıl önce de denizden çıktığında karada yüzgeçlerinin üzerinde yürüyen bir balık türü keşfedilmişti. Yüzgeçlerini ayak gibi kullanan 10’dan fazla balık olduğu biliniyor.

KARADA YÜRÜYEN BALIK

Kuzey Avustralya'da iki Queensland adasının ortasında bulunan Torres Boğazı'nda görülen katil balıklar yüzgeçlerini ayak gibi kullanıp karada yol alıyor.

Arazinin durumuna göre nemli ortamlarda tam bir gün suyun dışında kalabiliyor. Özel hava soluyan organı sayesinde karada yürüyor ve hatta ağaçları tırmanıp kuş yavrularını avlıyor.
Tatlı suda yaşabildiği gibi tuzlu suda da yaşayabiliyorlar.

James Cook Üniversitesi bilim adamı Dr. Nathan Waltham, katil balıkların Papua Yeni Gine'den geldiğini ve buradaki kara ortamına adapte olduğunu söylüyor. Bu balıkların en küçüğü 13 santim en büyüğü 25-30 santim arasında oluyor.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.