Yurtdışına öğrenci gönderiminde Türkiye ilk beşte

Yurtdışına öğrenci gönderiminde Türkiye ilk beşte

Dünya genelinde en fazla yabancı öğrenci alan ülke ABD, en çok öğrenci gönderen ülke ise Çin oldu. En çok öğrenci gönderen ilk beş ülke arasında Türkiye de var

Türkiye dünya çapında yurtdışına en çok öğrenci gönderen ilk beş ülke arasında yer aldı. Birinci sırada Çin bulunuyor.
 
SETA tarafınadn hazırlanan "Küresel Eğilimler Işığında Türkiye'de Uluslararası Öğrenciler" başlıklı raporuna göre, Türkiye, dünyada yurtdışına en çok öğrenci gönderen ilk beş ülke arasında yer aldı. 
 
Rapora göre, dünya genelinde 34 yıl önce 1 milyon olan uluslararası öğrenci sayısı, sürekli artarak 2000 yılında 2 milyona, 2009 yılında ise 3,7 milyona ulaştı. 
 
Raporda, uluslararası öğrencilerin yaklaşık yarısının beş ülkede eğitim gördüğü belirtilerek bunların sırasıyla ABD, İngiltere, Avustralya, Almanya ve Fransa olduğu belirtildi. 
 
ABD, sayı olarak en fazla uluslararası öğrenci bulunduran, önemli bir cazibe merkezi konumunda. Bütün uluslararası yükseköğretim öğrencilerinin  yüzde 18’ine ev sahipliği yapan ABD'yi sırasıyla yüzde 10 ile İngiltere, yüzde 7 ile Avustralya, yüzde 7 ile Almanya ve yüzde 6,8 ile Fransa takip ediyor. 
 
Rapora göre yurtdışına en çok öğrenci gönderen ilk beş ülke ise sırasıyla şöyle: Çin, Hindistan, Güney Kore, Almanya ve Türkiye... Bu beş ülkeden yurtdışına yükseköğrenim görmeye giden öğrenciler, toplam uluslararası öğrencilerin yaklaşık yüzde 30’unu oluşturmaktadır. Bu yüzde 30'un yarısını Çinliler oluşturuyor. Çin'i sırasıyla yüzde 5,5 ile Hindistan, yüzde 3,5 ile Güney Kore, yüzde 2,8 ile Almanya ve yüzde 2 ile Türkiye takip ediyor.
 
Dünya Bülteni 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.