Yurt içi ve yurt dışından okunan 23 bin hatmin duası Erzurum'da yapıldı

Yurt içi ve yurt dışından okunan 23 bin hatmin duası Erzurum'da yapıldı

Erzurum'da 480 yıldan bu yana aralıksız devam eden 'Binbir Hatim'lerin duası cuma namazı öncesi Ulu Cami'de gerçekleştirildi.

Erzurum'da 12 Aralık'ta başlayan ve cuma namazı vaktine kadar devam eden 'binbir hatim' kapsamında, Erzurum başta olmak üzere yurt içi ve yurt dışından okunan 23 bin 428 Kur'an-ı Kerim ile 142 tefsirin duası yapıldı. İl Müftüsü Hasan Çınar'ın okuduğu duaya yaklaşık 6 bin kişi el açarak 'amin' dedi.

Erzurum il genelinde 42 camide okunan 'binbir hatim' ve '101 tefsir'in duasına katılım yüksek oldu. Müftü Çınar, 'Binbir Hatim'e Amerika başta olmak üzere çeşitli ülkelerden ve yurt içindeki bir çok ilden de katılım olduğunu belirterek, "Bu sene 23 bin 428 hatim okundu. Yurtiçi ve yurt dışından da hatim okuyan vatandaşlarımız 'Binbir hatim'e destek verdi. İlk kez başlattığımız 101 tefsir kapsamında da yine camilerimizde 172 defa Kur'an-ı Kerim tefsiri okundu." dedi.

Müftü Çınar, hatim duasında yaşanan kuraklık nedeniyle de kar ve yağmur duasında bulundu.

Dua öncesinde Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğretim üyelerinden Prof. Dr. Mustafa Ağırman, 'Binbir Hatim' konulu vaaz verdi.

Hatim duasına Vali Ahmet Altıparmak, Emniyet Müdürü Kamil Karabörk ile çok sayıda vatandaş katıldı. Dua sonrasında Vali Altıparmak ve Müftü Çınar camide bir süre cemaatle sohbet etti.

Cihan

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.